Путинистът Киркоров изхвърлен като мръсно коте от Молдова (ВИДЕО)

Певецът прибрал 200 000 долара под масата от кишиневския Копейкин - Марина Таубер

Русия
13:00 - 29 Юли 2022
6844
Путинистът Киркоров изхвърлен като мръсно коте от Молдова (ВИДЕО)

Поп иконата на Кремъл Филип Киркоров беше подложен на невиждано унижение тази нощ, след като кацна с чартър от Турция в Кишинев. Местната полиция задържа дългуча във ВИП-а няколко часа, преди да го натовари на самолет за Русия.

„Снощи на международното летище в Кишинев беше взето решение да се откаже влизането в Република Молдова на определени чужди граждани. Действайки в съответствие с установените протоколи, молдовската гранична полиция установи, че условията за разрешение за преминаване на държавната граница от лицето Филип Киркоров не са изпълнени “, казаха представители на граничната служба. 

Целта на посещението на артиста в Молдова е неизвестна, но това определено не е концертна дейност, тъй като в момента Киркоров обикаля с юбилейното си шоу различни градове на Руската Федерация.

Певецът е обвиняем по наказателно дело срещу молдовския депутат Марина Таубер за незаконно финансиране на партията "Шор". Според местните власти Киркоров е получил 200 000 долара от антиевропейската, путинофилска организация, за да пее на техен предизборен концерт.

Роденият във Варна изпълнител съвсем не среща такива проблеми при посещенията си в България, където е посрещан като папата от верните си соц естрадни дружки като дует "Ритон".