Путиноидната уродка Симонян: Да пуснем ядрена бомба над Сибир!

Така щяла да се унищожи цялата електроника на гадния Запад

Свят
22:01 - 04 Октомври 2023
9833
Путиноидната уродка Симонян: Да пуснем ядрена бомба над Сибир!

Маргарита Симонян, един от главните пропагандисти на режима на Владимир Путин, призова над Сибир да бъде взривена ядрена бомба, за да бъде ликвидирана "цялата радиоелектроника, всичко цифрово и да се върнем в 1993 г., когато живеехме чудесно и даже ще се зарадвам".

Това стана в нейно авторско предаване в дните, когато Русия отбелязва 30-та годишнина от драматичния октомври на 1993 г., когато танкове, изпратени от президента Борис Елцин, стреляха от упор срещу сградата на разбунтувалия се парламент на Руската федерация. Тогава загинаха над 150 души. След това бе приета конституция, даваща значителни правомощия на държавния глава и някои анализатори казват през последните години, че тогава са били положени основите на прекалената концентрация на власт в Кремъл.

Главен редактор на групата RT (съкратеното наименования на Russia Today) Симонян говори в шоуто си Ч.Т.Д. за последните събития в Русия и за "заплахата от Запада", където нямало да се спрат, поради което "от наша страна става все по-неминуем и все по-безалтернативен ядреният ултиматум".

След което припомни, че покойният лидер на т.нар. либерална партия Владимир Жириновски предложил преди няколко години в случай на заплаха да бъде бомбардиран с ядрено оръжие директно Вашингтон.

"Няма да се наложи да бием по Вашингтон", успокои тя зрителите си. "Един умен човек ми каза нещо, за което даже не бях чувала, проста жена съм. Ако на няколкостотин километра над наша територия - някъде в Сибир - се извърши термоядрен взрив, нищо няма да се случи на повърхността на Земята. Няма нищо страшно - нито ядрена зима, нито чудовищна радиация, която ще убие всички... А ще бъде извадена от строя цялата радиоелектроника, всички цифрови неща, всички спътници, тази камера, която ме снима, телефонът до мен..." По думите ѝ това щяло да бъде "най-хуманната, най-тревоядната опция"

"Не виждам никакъв друг изход, освен нещо подобно, независимо дали ми харесва или не", завърши Симонян.

Сибирски депутати и други представители на властта реагираха с остри критики, а член на екипа на московски депутат е подал сигнал до Следствения комитет "да анализира изказванията на тази гражданка и най-после да ѝ потърси административна или наказателна отговорност".

На всичко това Симонян отвърна със заплаха, че ще се защити срещу "някои коментатори" по чл. 306 от Наказателния кодекс за отправяне на лъжлив донос.

Комунистът депутат о.з. ген. от сухопътните войски Виктор Соболев, член на комисията по отбрана на Държавната дума и санкциониран от САЩ и ЕС, заяви, че "с такива изявления от страна на Русия не бива да се излиза".