Путиновият хунвейбин Соловьов: Оруел е писал за Запада, не за нас

Водещият определи конфликта на нормалния свят с Русия като "цивилизационен"

Свят
16:40 - 20 Май 2022
2759
Путиновият хунвейбин Соловьов: Оруел е писал за Запада, не за нас

Джордж Оруел предсказа съвременното развитие на Запада. Това обяви в предаването си по "Россия 1" популярният с ожесточените си путинови опорки тв водещ Владимир Соловьов. "Те, западняците, са удивителни хора. Но да се борят по такъв начин с думата "истина", отново ни доказва, че Оруел въобще не е писал за нас. И затова съм изненадан, че в съветско време поради някаква причина се борихме срещу Оруел, защото Оруел много ясно предсказа съвременното развитие на западния свят. Но именно Западът води унищожителна война срещу Русия".

Соловьов определи конфликта на Запада с Русия като "цивилизационен".

"Те се стремят да ни изтрият от картата на света не само като независима страна, но и като алтернативен подход към всичко. Ако щете - за тях определен набор от ценности не бива да съществува. Обединяват всичко това в едно понятие - руския свят. Но залогът е много повече от руския свят".

"Те неволно ни извеждат от аморфните, лоши 90 години на миналия век към една сурова формулировка на отговора на въпроса: "Кои сме ние и какво представляваме?". Просто не ни оставят друг избор. Ако щете, те взимат камъка, в който сме оформени и изрязват всичко излишно и какво се оказва - изумителна скулптура".