"Акага" и "Обичайните заподозрени" в необичаен музикален дуел

Двете групи ще се надсвирват и ще си разменят парчета, ноти и текстове на 21 септември пред НДК

Култура
14:03 - 20 Септември 2024
2520
"Акага" и "Обичайните заподозрени" в необичаен музикален дуел

Две от най-известните групи у нас - "Акага" и "Обичайните заподозрени" ще се изправят една срещу друга в един необичаен музикален дуел, който ще се случи на голямата сцена на фестивала "Аз съм София" на 21 септември (събота) пред НДК от 20 часа.

Организаторите обещават любопитна музикална битка, онази която ще накара публиката да се усмихне, да пее, да танцува и да скача от кеф и емоция заедно с музикантите от "Обичайните заподозрени" начело с Иван Лечев и Стефан Вълдобрев и с група "Акага." Входът за двойния концерт е свободен.

Този музикален дуел би създал един уникален момент на сцената, в който две различни музикални вселени се преплитат и създават нови и вълнуващи версии на вече любими песни. Публиката ще се наслаждава, както на познатите мелодии и текстове, така и на новите интерпретации, изпълнени с творчество и енергия.

Щом "Обичайните заподозрени" и "Акага" си разменят музикалните парчета и се надсвирват, това ще бъде изключително забавно и иновативно музикално събитие. В такава "битка" всяка група ще внесе своя уникален стил и интерпретация в музиката на другата, което ще създаде неочаквани и вълнуващи версии на познатите им песни.

Представи си нещо като "обратен кавър" с импровизации и надсвирване, споделят от фестивала "Аз съм София".


Началото на фестивалната инициатива, започна с флашмоб и нов аранжимент на известната песен от 1968 г. на Емил Димитров „Ела в София“. На стадион "Юнак" се събраха "Акага" и Стефан Вълдобрев, с китаристи ентусиасти от всякаква възраст да възродят една песен символ и да поканят публиката на най-новия градски фестивал "Аз съм София", който тази година се провежда между 17 и 23 септември в пространството пред НДК.