"Ал Джазира" пуска филм за България и корупцията, Бойко Рашков и Хаджигенов са звезди

Преди месец и половина мистериозна репортерка на продукцията, говореща на руски, атакува лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за интервю

Любопитно
09:30 - 21 Август 2021
8817
"Ал Джазира" пуска филм за България и корупцията, Бойко Рашков и Хаджигенов са звезди

В ефира на телевизия "Ал Джазира" дебютира 25-минутен филм за актуалните политически събития у нас, озаглавен "България на кръстопът". В лентата на режисьора Глен Елис, специалист по източна Европа, станал известен с филми за румънската дървена мафия и циганските кланове в Украйна, се проследяват основните скандали от обществено-политическия живот в страната през последната година и половина.

Във видеото място намират скандалите със записите, снимките, разследването за "Осемте джуджета" и Илия Златанов, скандалните разкрития на земеделеца Светослав Илчовски от комисията за ревизията в 45-тото Народно събрание. Споменати са скандалната луксозна къща за гости на бившия зам.-министър на икономиката Манолев, построена с европейски пари. Споменати са и думите на бившата земеделска министърка Десислава Танева, която призова производителите да си мълчат за нередностите, за да не секнат парите от Брюксел.

.

Намерени са гледни точки на политолози, историци, анализатори, журналисти. Особено гласовити са Бойко Рашков, адв. Николай Хаджигенов, Даниел Митов. Бойко Борисов и Иван Гешев отказват да застанат пред камерата.

Всъщност, преди месец и половина мистериозна репортерка на продукцията, говореща на руски, атакува лидера на ГЕРБ и му препречи пътя със статива на камерата. Жената отчаяно опитваше да го спре, за да му зададе въпрос.

Репортерката, която не говореше български, заяви на руски, че познава Елена Йончева. Чак сега става ясно, че дамата се казва Виктория Колчина от Беларус и е дългогодишна сътрудничка на Глен Елис.