"Алеята на книгата" в София - цяла седмица

100 български издателства посрещат читатели в шатрите по бул. "Витоша" и в парка пред НДК

Култура
13:33 - 05 Септември 2020
2689
"Алеята на книгата" в София - цяла седмица

Осмото издание на популярното книжно изложение на открито "Алея на книгата" в София тази година ще продължи цяла седмица - от 7 до 13 септември. Участниците са толкова многобройни, че традиционните бели шатри ще започват от пешеходната зона на бул. "Витоша" и за първи път ще навлязат в парка пред Националния дворец на културата.

Почти 100 от водещите български издателства и книготърговци ще представят свои нови и подбрани заглавия в 37 шатри, което прави броя им рекорден за формата. Те ще бъдат разположени на пешеходната част на бул. "Витоша", от пресечката с ул. "Солунска" до бул. "Патриарх Евтимий", и в парковото пространство пред НДК. Работното време на изложението ще бъде всеки ден от 10 до 20 ч. и до 19 ч. в закриващия неделен ден. 

Литературният кът на Алеята, който всяка година е сцена на разнообразна културна програма със свободен достъп, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, събития за деца, ще очаква читателите и приятелите на книгите също на ново място. Тази година той ще бъде позициониран на пешеходната "Витоша" до пресечката с ул. "Парчевич".

Литературният кът ще бъде и домакин на официалното начало на изложението на 8 септември в 17 ч., с участието на Джаз формация "София", с приветствени слова от организатора Асоциация "Българска книга" и официални гости. "Алея на книгата" в София ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.