"Арена Армеец" става бузуки бар заради Никос Вертис

Гръцкият чаровник ще зарадва пак родната публика през май догодина

Култура
13:07 - 07 Октомври 2019
3926
"Арена Армеец" става бузуки бар заради Никос Вертис

Четири години след концерта си в "Арена Армеец", Никос Вертис се връща на същото място, на 13 май 2020 г., за нова среща с българската публика. Специално за събитието пространството ще се превърне в истински бузуки бар. По думите на организаторите, на терена ще бъдат разположени специални сепарета, внесени от най-големите бузуки барове в южната ни съседка. Допълнително ще бъдат обявени и кои ще са подгряващите изпълнители.

Преди броени дни гръцката звезда започна турне в Северна Америка, където ще пее в най-големите концертни зали в Лос Анджелис, Торонто, Атлантик сити, Монреал и Чикаго. Най-новият му албум Erotevmenos e oт 2017 г. и включа девет песни, сред които двата големи хита Erotevmenos и An m`agapises. Те бързо печелят сърцата на публиката, покоряват музикалните класации и са с милиони гледания в YouTube. Само видеото към Allaxa, което Вертис пусна през август тази година, има над 2 милиона гледания.

Определят го като най-добрия изпълнител на лаика. Това е музикален стил, който е микс между традиционната гръцка музика, но с поп и денс звучене. Вертис е роден в Холандия от смесен брак. На 6 години семейството му се премества в Солун. От дете взима уроци по бузуки, а 15-годишен започва да се занимава и с пеене. От този момент животът му е музика - композира, свири и пее. Първия си договор подписва през 2003 г. с Universal Music, когато издава дебютния си албум.

Хиляди фенове останаха на крака по време на първото гостуване на чаровния Вертис у нас - през юни 2016 г. Шоуто започна с 40-минутно закъснение, но за сметка на това той пя точно 130 минути без нито една пауза между песните, запазвайки хъса и свежестта си до последно. "Мога да ви пея до 5:00 сутринта, но утре сте на работа", обяви той към края на представянето си. "Ако утре не успеете да отидете на работа заради мен, няма да ме пуснат да дойда пак в България, а вие може би искате да ме видите отново", пошегува се той.