"Атентаторът" Теодор - сватбен фотограф с въздушна пушка

Метъл фен на средна възраст вдигна полицията на крак със заплаха да гръмне Бойко Борисов

Крими
07:36 - 01 Април 2019
3659
"Атентаторът" Теодор - сватбен фотограф с въздушна пушка

47-годишният сватбен фотограф Теодор Николов от Варна вдигна полицията в Морската столица на крак с нелепи смъртни заплахи към премиера Бойко Борисов. На 26 март мъжът пуснал във фейсбук своя снимка с пушка, която прилича на пофесионален снайпер, със следния текст: "Бойко, тебе ще те отстрелям безплатно! Мамка ти мръсна, продажна! Българоубиец!”

В коментарите под поста на Николов се разгаря дискусия. Едни го насърчават, други му се присмиват, а трети съобщават, че са го докладвали в ГДБОП. Полицаи от Варна вчера посетиха Теодор Николов, за да се уверят дали наистина има намерение да стреля по политици.

Доста страховито изглеждащата пушка на Николов обаче се оказа въздушна, а той от години пишел брутални постове срещу властта. Според негови познати Теодор е безобиден и добър човек, а намерението му за атентат е глуповата онлайн провокация.

На кадъра с пушката се вижда, че Николов е обут в домашни пантофи с дупки на големите пръсти. Носи блуза на хевиметъл група. Теодор е известен фен на тежката музика в морската столица и чест посетител на концерти. Иначе работи като фотограф и оператор към местна сватбена агенция. Женен е, има дете.

Постът на проверявания за заплахи към Бойко Борисов не е единственият със същата пушка. Купил я наскоро. На едно от клипчетата е поставил мобилния си телефон до нея, на който се излъчва видео от изказване на Цветан Цветанов.

Теодор Николов е онлайн радетел за движение на жълтите жилетки в България по примера на френските, разкрива фейсбук профилът му. Той следва телевизиите на БСП, Атака и НФСБ. Фотографът беше един от протестиращите срещу сметките за ток във Варна през 2013 г. Тогава снимаше шествията с камерата си. Той е един от последните варненци, които са видели Пламен Горанов, преди да се самозапали пред общината.

Теодор Николов не е първият фейсбук потребител, който е проверяван от службите за сигурност заради заплахи към премиера Бойко Борисов. През август 2017 г. Васил Коцев от София описа в социалната мрежа как полицаи от ГДБОП са го отвели в службата и са го накарали да се подпише, че повече няма да заплашва премиера. След това лично Бойко Борисов се обади на Коцев, за да се разберат по мъжки. Коцев е охранител, фен на ЦСКА и русофил.