"Барби" събра 1 млрд. долара приходи от билети за 3 седмици

Филмът предизвика истински фурор, досущ като "Супер Марио"

Нещо за четене
20:44 - 06 Август 2023
4454
"Барби" събра 1 млрд. долара приходи от билети за 3 седмици

Приходите от продажби на билети за хита на Warner Bros - "Барби", прескочиха 1 млрд. долара в третата седмица от излизането на лентата на екран, съобщава Bloomberg. Това е едва втория филм с подобно постижение от началото на годината - през април "Супер Марио" на Universal Studio набра 1,35 млрд. долара за три седмици от своята премиера.

"Барби" е базиран на "живота" на популярната кукла, произвеждана от Mattel. Компанията е партньор и в снимките на филма и съобщи, че очаква силно второ полугодие на базата на интереса, който предизвика филма.

"Барби" излезе по кината на 21 юли едновременно с друг хит - "Опенхаймер" на Кристофър Нолан. Филмът разказва за физикът Робърт Опенхаймер ръководил проекта "Манхатън", който създава първата атомна бомба. В първите три седмици от своята премиера той е събрал вече повече от 500 млн. долара от продажбата на билети.

Експерти коментират пред CoopWB, че филмът е историческа драма, които традиционно не стават особено популярни спрямо филми за супергерои, например.

"Опенхаймер" обаче набира популярност в Индия и Китай, което обещава ръст на продажбите.