"Бебетата" на Барса изхвърлиха Интер от Шампионската лига и класираха Борусия

Тимът от Дортмунд свърши своята работа срещу Славия Прага, а цялото внимание беше насочено към Милано

Спорт
11:39 - 11 Декември 2019
1778
"Бебетата" на Барса изхвърлиха Интер от Шампионската лига и класираха Борусия

Противно на очакванията и ставките на коефициентите на букмейкърите, че Интер ще спечели лесно срещу Барселона на "Сан Сиро", не се оправдаха. Каталунците, които бяха без Лео Меси и голяма част от основните си футболисти, спечелиха визитата си от група F в Милано с 2:1 и изхвърлиха нерадзурите от Шампионската лига. За следващата фаза на надпреварата се класира Борусия Дортмунд, който се нуждаеше от задължителен успех срещу гостуващия Славия Прага.

Барселона оказа сериозна съпротива на тима на Антонио Конте, а в края отмъкна и победата след гол за историята. 17-годишният талант Ансу Фати стана най-младият голмайстор в историята на Шампионската лига.

Освен него, за победителите се разписа и Карлес Перес в 23-та минута, а за италианския тим точен беше Ромелу Лукаку в самия край на първото полувреме.

Наставникът на гостите Ернесто Валверде пусна куп резерви предвид протоколния характер за каталунците. Антоан Гризман получи подкрепа в атака от Карлес Перес, а от по-задни позиции от Карлес Аленя.

Блаугранас заложиха на трима централни бранители - Жан-Клер Тодибо, Клеман Лангле и Самюел Юмтити. Антонио Конте отново заложи на мощното си нападение - Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку. "Нерадзурите" подредиха схема 3-5-2.

В 23-ата защитата на миланския тим се пропука в центъра си. Артуро Видал овладя в наказателното поле и подаде към Карлес Перес, който реализира от десет метра. Останаха съмнения за засада на Перес, но ВАР не се намеси и голът беше признат.

В 44-ата минута усилията на Интер се увенчаха - Тодибо позволи прекалено много на Лаутаро Мартинес. Аржентинецът намери начин да подаде към Лукаку, който фалцира топката и отбеляза за 1:1.

Домакините излязоха за втората част с нагласата за задължителна победа.

В 62-ата минута Ернесто Валверде вкара на терена Луис Суарес и Френки де Йонг, като уругваецът пое капитанската лента от ръката на Иван Ракитич.

В 74-ата Лаутаро Мартинес вкара топката в мрежата, но флагът на страничния съдия беше вдигнат за засада.

В 80-та минута Интер отново порази мрежата на испанския първенец, но отново беше отсъдена засада. Лукаку беше зад защитата и въздействаше на ситуацията.

В 82-та минута устремените в предни позиции нерадзури забравиха за защитата си. Четирима играчи на Барса атакуваха трима бранители, но не успяха да реализират. Де Йонг подаде вляво за Карлес Перес, който предпочете мигновен шут от трудна позиция изпрати кълбото над гредата.

Борусия Дортмунд се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига след трудна победа с 2:1 над Славия Прага. За да продължат напред, вестфалци се нуждаеха и от грешна стъпка на Интер срещу Барселона и я дочакаха.

Точни за германците бяха Джейдън Санчо (10) и Юлиан Брандт (61). За чехите се разписа Сучек в 44-ата.