"Бийтълс" издадоха "последната си песен"

Шоу
20:04 - 02 Ноември 2023
2949
"Бийтълс" издадоха "последната си песен"

След седмица на трепетно очакване легендарната група "Бийтълс" издаде "последната си песен". 

Песента, наречена Now And Then (Сега и тогава), е резултат на 45-годишен процес на създаване - с първите текстове, написани от Джон Ленън през 1978 г. до завършването й най-накрая миналата год В изпълнението участват и четиримата "бийтълси" - Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар. Двама от тях - Ленън и Харисън – са покойници, но групата е смятана от мнозина за най-великата в историята на рока.

Първото изпълнение прозвуча днес по Би Би Си Радио 2 и 6 Music след което песента стана достъпна в стрийминг услуги като Spotify, Apple Music и Amazon Prime Music.

Копия на компакт-дискове, грамофонни плочи и касети ще бъдат пуснати от утре. А от 10 ноември песента ще бъде включена в преработените и разширени версии на аблумите с най-големи хитове на "Бийтълс".

Now And Then на практика е извинителна любовна песен, доста типична за соловата продукция на Джон Ленън от 70-те години на миналия век.

Критиката не крие суперлативите си, а Лорън Лавърн от 6 Music заяви, че е "плакала като бебе", когато е чула изпълнението.

Историята на създаването на творбата наистина е много дълга и сложна и не може да се разкаже накратко, но си струва да се отбележи, че е използван и изкуствен интелект, позволил не само сложния микс, но и извличането на чист звук от гласа на оригиналното пеене на Ленън.