"Бузлуджа" слезе на жълтите павета (НА ЖИВО)

Корнелия Нинова докара 100 автобуса пред президентството

Политика
11:05 - 25 Юли 2020
6410
"Бузлуджа" слезе на жълтите павета (НА ЖИВО)

Традиционният събор на социалистите под връх Бузлуджа се премести на жълтите павета по искане на лидерката на червените Корнелия Нинова. Точно в 11,00 часа започна митингът на Ларгото в София, където се събраха няколко хиляди бесепари с викове "оставка" и "мафия" под съпровода на революционни песни. 

Сцената пред президентството е същата, каквато се ползва и под Чинията. Тази година социалистите еднолично решиха да не се събират на Историческата поляна, въпреки че забрана за провеждане на събора им там нямаше издадена от здравния министър, а както Lupa.bg вече писа, и областната управа на Стара Загора беше почистила и окосила, за да посрещне левицата годишнината от основаването си на Бузлуджа. 

"Призовавам всички, които милеят за утрешния ден на България, да се включат в националния митинг-протест на левицата. Бузлуджа е символ на стремежа за свобода, справедливост и държавност. Този дух ще пренесем в София, в сърцето на държавата, където са събрани институциите Президентство, Народно събрание и Министерски съвет", заяви шефът на столичните социалисти Калоян Паргов. 

Тук може да проследите речите на "бузлуджанския" събор НА ЖИВО.