"Цончо Бонбончо": Надраскаха табелата на Цончо Ганев в Народното събрание

Политика
18:30 - 15 Септември 2023
7955
"Цончо Бонбончо": Надраскаха табелата на Цончо Ганев в Народното събрание

Табелата пред кабинета на заместник-председателя на Народното събрание Цончо Ганев е била надраскана. За това сигнализира депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков, който публикува снимка на вандалския акт.

На кадъра се вижда табелата, като под текста "заместник-председател" неизвестен извършител е написал "Цончо Бонбончо", а след името на народния представител е нарисувано сърце с червен маркер. 

"В сградата на НС броди вандал. Посегнал е на табелката на Цончо", пише в поста си Божанков.

Любопитното е, че той и Ганев имат няколко скандала зад гърба си. Преди няколко седмици Явор Божанков дори обяви  във Facebook, че ще съди депутата от проруската партия, който го нарече "доказан агент" в интервю за bTV.

През юни тази година депутатът от Ганев се изплю върху колегата си от "Продължаваме промяната - Демократична България" по време на изказването на втория от трибуната. Скандалът започна по време декларацията на ПП-ДБ в пленарна зала. След нея националистите реагираха, като се стигна и до физически сблъсъци след обвинения в национално предателство от едната страна и изявления за "меки китки" от другата.