"Да, България": 9 септември е началото на историческото изоставане на България

Днес да си спомним за изпратените по лагери, за убитите и безследно изчезналите жертви на човеконенавистния комунистически режим, заявиха от партията

Политика
13:47 - 09 Септември 2020
1675
"Да, България": 9 септември е началото на историческото изоставане на България

"Комунистическият преврат на 9-и септември 1944 г. е един от онези дни в българската история, които трябва винаги да помним, за да не позволим да се повторят - никога, при никакви обстоятелства и на никаква цена." Това се казва в декларация на "Да, България".

"Този ден слага началото на историческото изоставане на България - изоставане, чиито резултати виждаме и днес, като най-бедната, най-корумпираната държава в Евросъюза.

Днес е денят, в който да си спомним за преследваните, за изпратените по лагери, за убитите и безследно изчезналите жертви на човеконенавистния комунистически режим. Да си спомним и да разкажем на тези след нас, за да не позволят историята да се повтори.

Да си спомним и да почетем смелостта на всички онези доблестни, непримирими хора, борили се срещу режима, съсипал тъканта на обществото ни за десетилетия напред. Режим, подменил държавността в България с проядената псевдополитическа система, от която страната ни страда и до днес", пишат още от дясната партия по повод 9 септември.