"Дебело прасе" излиза в Младежкия театър

Койна Русева, Анастасия Ингилизова, Александър Хаджиангелов и Георги Гоцин си партнират в новия спектакъл на Стайко Мурджев

Култура
11:10 - 09 Май 2022
1282
"Дебело прасе" излиза в Младежкия театър

Пиесата "Дебело прасе“ разказва историята на Том (Александър Хаджиангелов) - млад професионалист  от големия град, който бързо губи интерес към красивите и сексапилни жени, с които излиза. Премиерата е на 10 май в Младежкия театър, съобщават от трупата.

Случайна среща в ресторант отвежда Том в неочаквана и непозната любовна територия.  Там се захласва по самоуверена библиотекарка с наднормено тегло на име Хелън (Анастасия Ингилизова). Когато колегите на Том - Картър (Георги Гоцин) и Джийни (Койна Русева) започват да подозират за новата му връзка, Том е изправен пред множество избори и собствената си неспособност да вземе категорично решение. 

Авторът на "Дебело прасе" а Нийл Лабют, преводът е на Деница Димитрова. Режисьор е Стайко Мурджев. Сценографията и костюмите са на Никола Налбантов. Композитор е Петър Дундаков. Хореографията е на Станислав Генадиев, а спортната подготовка - на Ангелос Варналис. С вокал участва Мила Роберт.

Как Том ще се справи със социалния натиск, шушукането зад гърба, интригите в офиса, подигравателните погледи? Какъв избор ще направи? Ще се откаже от любовта под ударите на общественото мнение? Ще застане срещу всички, оставайки с новата си приятелка, която колегите му наричат "дебело прасе"? Това са само част от въпросите, които спектакълът поставя.

Премиерата на пиесата "Дебело прасе“ е в Ню Йорк през 2004 г. Европейската премиера е в мадридския театър "Алкасар“ през 2006 г. През следващите 17 години  е поставяна в театри в множество градове по целия свят, сред които Сан Хосе (САЩ), Бостън (САЩ), Лос Анджелис (САЩ), Лондон (Великобритания), Богота (Колумбия), Бъркли (САЩ), Мексико Сити (Мексико), Сао Пауло (Бразилия), Хонконг (Китай), Мелбърн (Австралия) и много други.

Отличена е с наградата Outer Critics Circle в категорията "Най-добра пиеса извън Бродуей“ и е номинирана за "Лорънс Оливие“ в категорията "Най-добра комедия“.