"Докторката" от линейката с мигрантите: Ще се самоубия, заклевам се!

Заканата на Маргарита накара магистратите да я оставят в ареста

Общество
12:34 - 26 Април 2023
2723
"Докторката" от линейката с мигрантите: Ще се самоубия, заклевам се!

"Ще се самоубия, заклевам се!". Това каза през сълзи 29-годишната Маргарита, която бе задържана заедно с 31-годишен мъж да возят 23 нелегални мигранти в линейка в село Труд. Поводът за заплахата за самоубийство бе решението на Районния съд да остави двамата в ареста. 

Малко по-рано днес, решението на магистратите подлежи на обжалване пред Окръжния съд. Адвокатите на задържаните за трафик на мигранти бяха категорични, че ще обжалват в тридневния срок. Отказаха какъвто и да е коментар по случая, предава Марица. 

Пред журналисти заместник-районният прокурор Атанас Илиев посочи, че през последните години 29-годишната 6 пъти губи личната си карта, което поражда съмнения към момента за документни измами. "В Труд са търсили начин да се укрият. Спрели са до полицията, напуснали са линейката и са тръгнали да бягат. Заловили са ги минута по-късно", каза прокурор Илиев.

Той добави, че са разпитани всички 23 афганистанци, превозвани в линейката. Очакват се заключения от назначени експертизи. Според събраната до момента информация, чужденците са броили по 5 бона на калпак за нелегалния превоз. Крайната им точка била Сърбия.