"Фантомът на операта" удължава дългото си сбогуване на Бродуей

Миналата седмица спектакълът събра впечатляващите 2,2 милиона долара

Култура
17:15 - 30 Ноември 2022
1622
"Фантомът на операта" удължава дългото си сбогуване на Бродуей

"Фантомът на операта" - най-дългогодишното шоу на Бродуей, отложи последното си представление с осем седмици. Завесата ще падне за последен път през април, вместо през февруари, след като търсенето на билети се увеличи, предаде Асошиейтед прес. 

Миналата седмица спектакълът, игран пред пълна зала, събра впечатляващите 2,2 милиона долара.
                   
Мюзикълът, който беше "неизменното присъствие" на Бродуей от 1988 г. и преживя рецесии, войни и културни промени, ще има своето последно представление на 16 април 2023 г. Шоуто ще приключи с 13 981 изиграни представления.

"Всички сме развълнувани, че не само прекрасните фенове  разграбиха оставащите билети, но и че нова, по-млада публика е също толкова нетърпелива да види тази легендарна продукция, преди да изчезне", каза главният продуцент Камерън Макинтош в изявление.

Продуцентите заявиха, че няма да има повече отлагания. "Това е единственото възможно удължаване за шампиона на Бродуей, тъй като след това театърът ще бъде затворен за основен ремонт след невероятното 35-годишно представяне на шоуто". 

След като постановката по едноименния роман на Гастон Льору слезе от сцена, короната за най-дълго играно шоу на Бродуей ще отиде при мюзикъла "Чикаго", стартирал през 1996 г. След него се нарежда "Цар Лъв", който се играе от 1997 г.

Бродуей понесе удари по време на пандемията, като всички театри бяха затворени за повече от 18 месеца. Някои от най-популярните продукции, сред които "Хамилтън" и "Цар Лъв", се възстановиха добре, но други продължават да изпитват затруднения. Преодоляването им обикновено изисква постоянен поток от туристи, особено за скъпоструващия "Фантом", а посещаемостта на града не се е върнала към нивата отпреди пандемията.