"Фолксваген" разкри новия Touareg с атрактивна визия

Кросоувърът оставя в миналото V8

Новини
12:09 - 24 Май 2023
3561
"Фолксваген" разкри новия Touareg с атрактивна визия

През 2018 година Volkswagen показа третото поколение на своя най-голям кросоувър за Европа - Touareg.

Моделът се отличаваше драстично от своя предшественик, както визуално, така и технологично. Сега, пет години по-късно, виждаме и обновената версия на Touareg Mk3, която ни представя по-атрактивна визия и още нови технологии.

Започвайки с промените отвън, предницата на Touareg е получила нови светлини с LED матрична технология и светеща ивица по продължението на предната решетка, която също е обновена.

В зависимост от нивото на оборудване получавате и различен дизайн за броните с по-агресивна визия за R и R-line модификациите.

Предните светлини са с над 38 хиляди индивидуални диода, които осветяват пътя без да пречат на движещите се отсреща. Фаровете получават и новия дизайн на марката с три “L” елемента, които се наблюдават и при обновените задни светлини. В задната част наблюдаваме още и първата за европейски модел светеща задна емблема.

В интериора промените са минимални, като стандартно вече получавате 12-инчов дисплей пред водача и 15-инчов екран за инфотеймънт системата. Дисплеите са обновени за по-добра резолюция, а от Volkswagen са разработили и нов софтуер с по-добра поддръжка на Android Auto и Apple CarPlay.

Под капака ще откриете само V6 двигатели, тъй като дизеловият V8 дизел, използван и от Bentley Bentayga и Audi SQ7, бе използван за последно през 2021 г.

Има пет различни версии, от които можете да избирате, като се започне с 3,0-литров V6 бензинов двигател с турбокомпресор, предлаган с 335 к.с. От страна на дизеловия двигател 3,0-литровият V6 TDI може да бъде с мощност 228 к.с. или 282 к.с. Ако желаете електрифицирано задвижване, eHybrid съчетава 3,0-литров V6 бензинов двигател с електромотор за системна мощност от 375 к.с., която се увеличава до 456 к.с. за върховата версия Touareg R.