"Фондацията" празнува 10 години около света с голям концерт догодина

Култура
10:30 - 01 Декември 2022
1351
"Фондацията" празнува 10 години около света с голям концерт догодина

"Фондацията" празнува 10 години около света с голям концерт - на 26 април догодина, в зала 1 на НДК. Новината дойде от Добрин Векилов-Дони на 30 ноември от същата сцена, преди на нея да излязат "Щурците".

В събитието през 2023 г. ще се включат всички музиканти, които са участвали в проектите на групата през тези години, както и нови гост музиканти. На сцената, заедно с Дони, Кирил Маричков, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански, ще стъпят още Наско Пенев от "Б.Т.Р.", Звезди от “Ахат”, Славин Славчев, Георги Марков и Валди Тотев, и още имена, които ще бъдат обявени скоро.

В спектакъла в НДК, наречен “Фондацията" празнува "Щурците" на 55”, хиляди фенове пяха със своите любимци песни като "Рок в минало време", "Бяла тишина", "Среща" (Край реката редят се тополите...), "Клетва", "Вкусът на времето", "20-и век", "Футуролог". Музикантите бяха извикани два пъти на бис.

Шоуто в зала 1 на НДК бе своеобразна кулминация на лятно турне, минало през Варна, Бургас, Тутракан, Пловдив и Созопол. За първи път от пет години насам “Щурците” се събират заедно на една сцена.