"Хамас" заяви, че води боеве с израелските сили в района на град Газа

Свят
17:13 - 31 Октомври 2023
2153
"Хамас" заяви, че води боеве с израелските сили в района на град Газа

"Хамас" заяви, че води боеве с израелските сухопътни сили на няколко места около град Газа, предаде ДПА.

Според Бригадите "Изедин ал Касам", военното крило на палестинското ислямистко движение, което контролира Газа, е атакувало четири военни машини на израелската армия южно от град Газа.

В северните околности на града танк и булдозер са били атакувани с две противотанкови ракети, като израелска военна техника е била обстрелвана и на други места в същия сектор.

В добавка към това израелски пехотинци, охраняващи зоната на граничния пункт с Югоизточна Газа "Керем Шалом", са били подложени на минометен обстрел, заяви "Хамас".

По-рано днес израелската армия обяви, че сухопътните операции в Газа продължават, без да уточнява местата, където действат войските, отбелязва БТА.

"Стотици обекти, принадлежащи на кървавата терористична организация "Хамас", бяха атакувани чрез "координирани въздушни и сухопътни удари", заяви говорителят на израелската армия Даниел Хагари. В този момент нашите войници се сражават на бойното поле, водят ожесточени боеве и елиминират терористи, каза още Хагари. "През следващите седмици от всички нас ще се изисква устойчивост и търпение", добави той.