"Хъшове" пада довечера, Валери Йорданов на системи в болница

Актьорът преживява огромен стрес заради скандалите в Народния театър

Култура
12:37 - 06 Декември 2022
12519
"Хъшове" пада довечера, Валери Йорданов на системи в болница

Емблематичният спектакъл "Хъшове" на Александър Морфов довечера няма да се играе, тъй като един от актьорите с главна роля в постановката - Валери Йорданов е в болница на системи, научи Lupa.bg от негови колеги в Народния театър. Хитовият спектакъл е напълно разпродаден и за съжаление всички 800 зрители ще трябва да презаверят билетите си за друга дата, да отидат на друг спектакъл или да върнат билетите си в двуседмичен срок.

"Представлението довечера пада поради заболяване на колега", съобщи във фейсбук и известният актьор Валентин Ганев, който също участва в "Хъшове".

Малко по-късно от театъра официално съобщиха, че програмираното за 6 декември представление се налага да бъде отменено по здравословни причини.

Валери Йорданов изпълнява ролята на Бръчков 18 години и няма как за няколко часа да бъде заменен от друг колега.

По информация на Lupa.bg актьорът отново е вдигнал нивата на кръвната захар, както и високо кръвно и затова е влязъл в болница, където е на системи.

Миналата седмица Валери Йорданов заяви емоционално по време на пресконференция на министъра на културата проф. Велислав Минеков днес, че се страхува за живота си. Звездата от "Хъшове" и "Кецове" призна, че цяла нощ не е спал от притеснение. Тогава той постъпил по спешност в болница, а нивата на кръвната му захар са скочили до внушителните 27,3.

Йорданов заяви и че ще съди директора на Народния театър Васил Василев, защото "той е позволил всичко това да се случва". По тази причина си е извадил медицинско и щял да отиде при адвоката си, за да заведе жалба срещу директора.

От стрес и тревога хъшът вдига рязко кръвната захар до немислими стойности, което представлява опасност за здравето и живота му. Йорданов е сред най-верните подръжници на главния режисьор Александър Морфов и събира подписка в негова защита.

Йорданов посочи, че причина за проблемите в здравословното му състояние е и издадената заповед от директора Васил Василев за вътрешно разследване срещу Морфов. Василев от своя страна обвини служебния министър на културата за продължаащата война.

"Разберете, че аз вече се опасявам физически и за себе си, и за колегите. По време на представлението "Хъшове" в антракта падна стената, на която аз трябваше да се катеря. Стената счупи носа на реквизитора и вкара едно момиче в болница. Аз се опасявам физически за живота си", каза актьорът. Според него случката може да е инцидент и случайност, но "щом се стига до там актьорът да проверява декора, дали ще оцелее до края на спектакъла, значи май нещо не е наред".