"Ирония на съдбата" във Видинския театър

Вида Пиронкова написа шест авторски песни специално за спектакъла

Топ
09:09 - 10 Май 2022
2073
"Ирония на съдбата" във Видинския театър

Видинският театър представи преди дни пиесата "Ирония на съдбата". Тя е комедия, написана от блестящия тандем Емил Брагински и Елдар Рязанов - автори на най-успешните руски комедии на 60-те и 70-те години на XX век, сподели директорът на Видинския театър Дейвид Славчев.

Това е красива романтична история, в която комично недоразумение преобръща живота на четирима души. В навечерието на Нова година една нелепа грешка довежда до безброй хумористични ситуации, коя от коя по-непредсказуеми, разказа постановката Дейвид Славчев. За много хора тя е позната от едноименния популярния съветски филм от началото на 80-те години на миналия век.

Интересното за спектакъла, представен от трупата на Видинския драматичен театър е, че специално за пиесата са написани и композирани шест романтични авторски песни. Те са дело на Вида Пиронкова и в постановката се изпълняват на живо от музиканти (цигулка и контрабас) от Симфониета Видин, каза още директорът на театъра Дейвид Славчев, който изпълнява и главната роля.

Преди година бе премиерата на пиесата, играхме я в София, Монтана, Стара Загора, Видин и региона. След което имахме много дълъг период, в който не можехме да играем, заради болести на наши колеги, допълни Дейвид Славчев. Отново този сезон излизаме на сцената с постановката "Ирония на съдбата", която си струва да се гледа, допълни Славчев.

В пиесата има много песни, музика, смях – защото това е невероятна история. Тя е изключително интересна, защото става дума за едно много любопитно и много „вкусно“ недоразумение. След като е направен по тази пиеса филм през 80-те години, сега Холивуд купува правата, за да направи холивудски филм по тази история. Това ни показва, че историята, разказана в пиесата, не е свързана с време и пространство, каза още Славчев.

В постановката участват Дейвид Славчев, Цветелина Бодурова, Иван Рангелов, Ирина Флорова-Капелова, Николай Янев, Божидар Даков, Фиданка Рангелова, Цветана Дакова.