"Ислямска държава" пое отговорност за атентата във Виена

Новини
20:51 - 03 Ноември 2020
2701
"Ислямска държава" пое отговорност за атентата във Виена

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за атентата във Виена, предадоха Ройтерс и БТА.

Припомняме, че няколко въоръжени мъже откриха първо огън малко след 20 ч. местно време на оживена улица във Виена, няколко часа преди влизането в сила на нова национална изолация в Австрия заради коронавирусната пандемия.

На прицел са били взети шест места в центъра, сред които зона близо до главната синагога и зона до операта. На този етап не може да се каже дали синагогата е била основна мишена на атаката. Нападението е започнало, след като тя вече е била затворена. Един от нападателите е бил застрелян от полицията.

Застреляният извършител е 20-годишен мъж, лежал в затвора за опит да замине за Сирия, за да се присъедини към джихадистката групировка "Ислямска държава", обяви днес вътрешното министерство на Австрия - 

Броят на убитите в нападението във Виена се увеличи до петима души, след като 21-годишен мъж почина от раните си. Той беше ранен с четири куршума в гърдите, съобщи в. "Хойте".

Германка е сред жертвите на атаката във Виена, при която нападател, предаде БТА.

"Сега за съжаление имаме потвърждение, че германска гражданка е сред жертвите на атаката във Виена", каза министърът и добави: "Изразяваме съчувствие на приятелите и близките й".

Пресслужбата на словашкото външно министерство съобщи, че при вчерашния терористичен акт във Виена е била ранена гражданка на Словакия, предаде ТАСС. Жената е в болница без опасност за живота.

Очаквайте подробности.