"Ив Сен Лоран" стартира филмова продуцентска компания

Новини
15:44 - 18 Април 2023
2293
"Ив Сен Лоран" стартира филмова продуцентска компания

Луксозната марка "Ив Сен Лоран" обяви създаването на филмова продуцентска компания, която ще дебютира на кинофестивала в Кан, предават чуждестранните медии.

"Saint Laurent Productions" ще направи дебюта си с късометражния филм "Странен начин на живот" на Педро Алмодовар с Итън Хоук и Педро Паскал, включен в официалната селекция на проявата.

"Искам да работя с всички големи таланти на филмовата индустрия, които са ме вдъхновявали през годините, и да им предложа пространство за изява", каза творческият директор на "Saint Laurent" Антони Вакарело.

Модната къща, която е част от френската групата "Kering", твърди, че е първата луксозна марка, впуснала се в подобно начинание. Дейвид Кроненбърг и Паоло Сорентино са сред режисьорите, с които "Saint Laurent Productions" подготвя други филмови проекти. Антони Вакарело, който е на тази длъжност от 2016 г., ще изработва костюмите за филмите, продуцирани от новата компания.

Групата за луксозни стоки "Kering" вече е ангажирана в света на киното, по-специално с проекта "Жени в движение" (Women in Motion), който през последните девет години "изтъква мястото на дамите в киното пред и зад камерата", пише БТА. Тази година наградата ще бъде връчена на носителката на "Оскар" Мишел Йео.