"Известен български олигарх" е загиналия в самолетната катастрофа?

Все още не се съобщават имената на четирите жертви от фаталната "Чесна"

Актуални новини
21:26 - 02 Април 2019
6704
"Известен български олигарх" е загиналия в самолетната катастрофа?

"Известен олигарх" от България и семейството му са загиналите в самолетната катастрофа с малък самолет "Чесна", летящ от Охрид за София. Това твърди сайта на македонския таблоид "Курир", но не съобщава имената на жертвите.

Възможно е обаче да става дума и за медийна спекулация. При всички положения покойника е бил заможен човек. От Външно министерство уточниха пред Lupa.bg, че в момента работят по въпроса за идентифицирането на жертвите на катастрофата.

Публикацията в сайта на "Курир" твърди, че загиналия е известен български олигарх

Както съобщихме преди малко, малък самолет "Чесна" с четиричленно българско семейство на борда, е изчезнал от радарите на системите за контрол на полетите в Македония. Баща, майка и две деца са загинали в късния следобед в Македония при падането на летателния апарат, чиито останки са открити в района на планина Якубица.

Контактът е загубен западно от Солунска Глава, на 35 км южно от Скопие. Два полицейски хеликоптера са издирвали изчезналата Чесна, потвърдиха пред МИА властите за въздушен контрол на Северна Македония.

„В 16,18 часа е изгубен контакта с малкия самолет тип Чесна П210Н, който е летял от Охрид за София. Заради лошите метеорологични условия пилотът е решил да кацне в Скопие, а малко след това е поискал позволение да продължи за София“, заяви директорът на УО М-НАВ Николче Тасевски. Той добави, че преди да изчезне самолета от радара, пилотът му е съобщил, че има силни турболенции.

Самолетът е бил с германска регистрация. Машината е излетяла в 15,10 часа (16,10 българско) от летище „Св. Апостол Павел“ в Охрид и е изчезнал от радарите някъде около връх Солунска Глава, са потвърдили от охридския аеропорт пред портала Ohrid News.

От македонския сайт vecer.mk твърдят, че последните думи на пилота били „Силна турболенция! Силна турболенция!“, а след това сигналът със самолета прекъснал. Сайтът публикува и снимка на разбилата се машина.

Очаквайте подробности