"Като две капки вода": Владимир Михайлов - от Дони и Мадона до Фреди Меркюри и Кеца (СНИМКИ+ВИДЕО)

С изумителния си талант харизматичният актьор и певец се превърна в новия крал на имитациите

Шоу
03:33 - 22 Май 2023 (обновена)
15380
"Като две капки вода": Владимир Михайлов - от Дони и Мадона до Фреди Меркюри и Кеца (СНИМКИ+ВИДЕО)

Владимир Михайлов спечели 11-я сезон на шоуто "Като две капки вода" и символично бе коронясан за новия крал на имитациите. На финала той изпя песента на Васил Найденов, композирана от Стефан Димитров, по текст на Маргарита Петкова - "Болката отляво". В 12-те образа на различни уникални български и чуждестранни певци, в които се превъплъти, той разкри колко необятен е талантът му и на певец, и на актьор. И като актьор, който продължава да надгражда, Владо прие това творческо предизвикателство да участва в най-гледаното шоу в телевизионния ефир. Сезон "Неделя" на "Като две капки вода" счупи всички рекорди по гледаемост и надмина предишните десет сезона по рейтинг. 

Популярният и обичан артист се превъплъти вдъхновяващо, смело и силно в толкова различни певци като Мадона, Дони, Бруно Марс, Керана, PSY, Фреди Меркюри, Лили Иванова, Андреа Бочели, Васил Найденов - всеки от тях ексцентричен и изключителен по своему.

Имитациите на Владимир Михайлов разкриха невероятната му дарба на певец и способността му да достига до вокални висоти, които понякога са далеч от неговите музикални пристрастия.

Във всяко от изпълненията си той показа, че владее сцената и публиката, че притежава огромна енергия и уважение към музикантите и не си позволи да изглежда гротескно или пък да превърне имитацията в пародия.

Чувството му за хумор бе насочено предимно към него, като нито веднъж Владо не подхвърли неуместна или саркастична реплика към някого от участниците, към водещите Димитър Рачков и Герасим Георгиев-Геро или към журито в лицето на Хилда Казасян, Димитър Ковачев-Фънки, Веселин Маринов и Асен Блатечки.

Звездата от сериала "Братя", от рок операта "Исус Христос суперзвезда", от мюзикълите "Mamma Mia!", "Фантомът на операта" и "Клетниците" избра да започне участието си в шоуто с българска песен - на популярен поп изпълнител. Владо влезе в предаването с "Мания" на Дони.

На финала, актьорът и музикант, който почти през цялото време на шоуто оглавяваше временното класиране, също заложи на българска песен и се превъплъти в естрадната легенда Васил Найденов.

"Да имитирам Васил Найденов в "Като две капки вода" пред самия него беше сбъдната мечта", сподели Владимир Михайлов.

Той разчувства видимо и Кеца, и Стефан Димитров, както и журито, и публиката в залата с емоционалното изпълнение на красивата песен. Очевидно и телевизионните зрители оцениха високо имитацията му и в мнозинството си гласуваха за него.

Освен че спечели кола от шоуто и сега може да смени колелото с автомобил, след като вземе книжка, Владо получава като подарък и песен от Стефан Димитров, която композиторът ще напише специално за него. Маестрото покани певеца за специален гост на концерта си с Богдана Карадочева на 7 август в Античния театър в Пловдив. Там Владимир Михайлов ще изпее новата песен на Стефан Димитров.

В останалите десет имитации музикантът трябваше виртуозно да се справя с това, което му отреждаше Бутонът на късмета.

Владимир Михайлов спечели сърцата на зрителите и с голямата си сърдечност и благородство. Той винаги има своя кауза с каквото и да се заеме - спектакъл, филм, концерт, риалити шоу. И тези каузи винаги са смислени. Една от тях е да остане верен на голямото изкуство.

"За пореден път Владимир Михайлов вдигна летвата на шоуто. Освен че е страхотен певец и огромен талант, Влади е и изключително голям Човек, което е едно от най-големите му достойнства! Респект! Точно този сезон Владо Михайлов беше най-добър от всички и спечели наистина най-комплексният и завършен Артист", коментират зрители в социалните мрежи.

Владо Михайлов избра образ, който е далеч от неговата зона на комфорт, пя пред самия Васил Найденов и това неизменно бе оценено от публиката, която на финала бе единственият съдник. Журито можеше да изказва мнение, но не и да дава оценки.

Lupa.bg припомня 11-те имитации на Владимир Михайлов преди финала, които в крайна сметка го превърнаха в победител в "Като две капки вода":

В първия лайв актьорът излезе на сцената, за да запее като Дони от култовия дует Дони и Момчил. Сцената за него бе “Мания”.

Още в началото Владо предизвика истински възторг у публиката с майсторската имитация на Дони. 

"Да забавляваш хората не е най-лесното нещо на света. Избрах моя любима песен, защото мисля, че съм единственият, който може да го имитира без помощни средства", категоричен бе тогава звездата от "Братя".

Във второто предаване на шоуто от сезон "Неделя" актьорът се пренесе в 1990 г. и изпя изумително един от най-големите хитове на Кралицата на попа - Мадона. Тежката задача да я имитира се падна именно на екранния Денис Топал, който се превърна в супер модел от "Vogue”. 

В първия си женски образ в "Капките" талантливият актьор демонстрира страхотна пластичност и хореографски умения и в съчетание с перфектната вокална имитация на кралицата на попа грабна първата си победа в шоуто.

"Каквото и да кажа ще е малко. Невероятно. Актьорски умения, пеене. В такъв момент думите не стигат. Впечатлен съм“, сподели тогава на Владо членът на журито Веселин Маринов.

В третото предаване изпълнителят на авторската си песен "Сякаш съм там" покори сцената като поп идола Бруно Марс.

Владо умело имитира и певеца с пуерторикански корени и изпя великолепно неговия хит "24К Magic" с над 1,5 милиарда гледания в YouTube. 

Следващото изпитание за Владимир Михайлов бе да влезе в кожата на Юлия Йорданова-Керана, която също се бори в шоуто. Двамата пък участват във великолепната рок опера "Исус Христос суперзвезда", където Владо е Юда, а Керана - Мария Магдалена.

Във втория си женски образ Владо Михайлов изпя песента “Отлагам” на “Керана и космонавтите”. 

"Единственото, което ме притеснява е, че впоследствие моите музиканти може да не искат да свирят с мен, а само с него“, пошегува се самата Керана, след като чу изпълнението на Владо.

За вокалиста на REWIND!, SLNG и P.I.F. бе огромно предизвикателство да излезе на сцената като южнокорейската сензация PSY. Освен че трябваше да пее на корейски, Владо трябваше да научи за седмица и характерните движения и стъпки на ексцентричния изпълнител.

С ритъм и енергия заедно с Funky Monkeys той изтанцува култовия танц на южнокорееца. Песните на PSY завладяват интернет пространството, а хитът, който Владо изпълни с огромен хъс - “Daddy”, има над 674 милиона гледания в YouTube. 

"Стряскащо е когато имаш дълъг тест, огромна хореография и тежък грим, както беше при PSY", призна актьорът на финала на "Капките".

Следващото изпълнение, което отреди Бутонът на късмета бе голям подарък от съдбата за Влади Михайлов. Той излезе на сцената като легендата на рок музиката и свой идол Фреди Меркюри, за да изпее една от най-великите песни на всички времена - песента на “Queen” - “Bohemian Rhapsody”.

Още с появата на сцената като Фреди и с първите стихове, които запя, актьорът плени всички - жури, зрители, водещи, колеги участници. Мнозина от тях плачеха от великото изпълнение на Владимир Михайлов. 

Сякаш Фреди Меркюри слезе от небето и пя в "Като две капки вода". С тези коментари се изпълниха социалните мрежи след изумителната имитация на Владимир Михайлов. Той стана безапелационен победител в петия лайв на шоуто като спечели внушителните 111 точки - рекорден вот, който досега не е имало, откакто съществува шоуто.

Владо смаза конкуренцията си с невероятните си гласови възможности, с актьорска игра и с великолепното цялостно изграждане на образа. Като рокаджия и като човек, който от малък се възхищава на Фреди Меркюри, актьорът успя да предаде цялата енергия и мощ на таланта на Краля от легендарното му изпълнение на "Бохемска рапсодия" на стадион "Уембли".

За пръв път в цялата история на "Като две капки вода" жури, зрители, участници и ментори гласуваха единодушно за имитацията на Владо Михайлов като великия Фреди Меркюри.

Почти всички в залата плачеха, а на финала на изпълнението му цялата зала стана на крака, включително и журито - Хилда Казасян, Димитър Ковачев-Фънки, Асен Блатечки и Веселин Маринов. Винаги строгият Фънки и Веско Маринов пък се поклониха на актьора за блестящата имитация, с която взриви всички в залата и пред телевизионните екрани и накара зрителите да почувстват наистина изумителната енергия на Фреди.

“Радвам се, че за пръв път в това шоу Фреди Меркюри не прилича на Милко Калайджиев”, прояви чувство за хумор Фънки, а Веселин Маринов през сълзи поздрави актьора за страхотната имитация.

"Без думи! Това е най-уникалното изпълнение за вечерта! Плаках през цялото време! Фреди е жив! Поклон до земята пред таланта на Влади! Гениално изпълнение! Не мога да кажа имитация, това беше Фреди! На този свят не са много хората, които могат да влязат в образа на невъзможния за имитиране рок великан Фреди Меркюри. Владо се справи отлично. Отвя ги! Талант, отдаденост и много труд! И то за седмица подготовка", бяха част от зрителските реакции в мрежата по адрес на българския музикант.

"Образът на Фреди се е запечатал в емоциите и сърцето ми. Когато слушам и гледам Фреди, и на мен ми се плаче. Когато го имитирам, си гоня задачите. В един момент, изправяйки се с емблематичната му стойка и закрепения микрофон на рамото, избухваш.

За мен Фреди е огромна вселена, част от детството ми, любовта и желанието ми да съм музикант“, призна възпитаникът на Софийския университет, който е завършил английска филология.

"Предизвикателство е да излезеш и да избухнеш като Фреди в неговата рок версия, но също така е предизвикателство и да завладееш публиката с емоцията и малките жестове. Има един вълшебен момент, придихание, когато е много емоционално, за да се случи сливането с публиката. 

Не се заблуждавам, че толкова много приличам на него и съм го изимитирал брилянтно, а смятам, че песента е специална в сърцата на много хора. Не мисля, че аз разплаквам хората, Фреди го прави“, скромен е актьорът. Той разказа, че два пъти е ходил при професионален зъботехник, който да му изготви специална отливка на зъбите.

По време на шоуто се случи и това, от което Владо Михайлов най-много се страхуваше - да имитира Лили Иванова. На него се падна късметът да изпълни нежната и заредена с чувства балада - “За тебе бях”.

На чаровния певец за трети път му се наложи да обуе обувки на токчета, но този път отговорността бе много по-голяма, тъй като трябваше да пее като българската естрадна прима.

"Виждам, че Лили Иванова се е падала на доста мъже през годините. Това е фина материя и ме е страх да пипам там“, призна Владо Михайлов в началото на шоуто. И след няколко седмици му се наложи да излезе на сцената именно като Лили.

И въпреки съмнението си, че с Лили може да корабокрушира, актьорът и тук се представи изумително - не просто тоновете на гласа на примата, но движенията на ръцете и краката впечатлиха колко много се доближават до нейния неподражаем образ. Интересно бе как на финала на изпълнението на Владо се запалиха нотите от стойката и изгоряха ефектно.

Във вечерта на българските дуети в "Капките" Владо Михайлов се превърна в Любо Киров, а до него беше певицата с чаровна усмивка и феноменален глас - Михаела Маринова. Те се събраха в дует, за да изпeят eднa oт нaй-ĸpacивитe любoвни пecни oт peпepтoapa нa Любo – „Moгa“, включена и в дебютния албум на Михаела. 

"Не съм се съмнявал. Владо е великолепен певец, който аз обожавам. Възхитен съм, че си извадил и поведението ми“, поздрави го самият Любо Киров, който бе сред зрителите в залата на шоуто. С изпълнението си като Любо актьорът за пореден път спечели зрителския вот и продължи да води във временното класиране.

Бутонът на късмета отново бе на страната на Владо Михайлов, тъй като в следващото му изпълнение той се превъплъти като рок идола Джон Бон Джоуви, изпълнявайки хита „Blaze of Glory”.

И тук рокаджията Владо плуваше умело в свои води. За пореден път актьорът изправи на крака залата и журито на предаването, които бурно го аплодираха.

Приликите с оригинала бяха поразителни, което накара водещия Димитър Рачков да търси и други паралели между двамата певци. "Бон Джоуви има 4 деца, а ти засега само 3“, отбеляза шеговито той и предложи на Владо да се опита да настигне Бон Джоуви в това отношение.

Песента “Blaze of Glory” е дебютен солов сингъл на Джон Бон Джоуви и е част от саундтрака на филма “Млади стрелци II”. 

Малко преди финала певецът, представлявал два пъти България на "Евровизия", разтърси сцената като Долорес О’Риърдън - емблематичната вокалистка на световноизвестната ирландска банда “The Cranberries”. 

Групата достига върха на славата си с песента “Zombie”, написана от самата Долорес през 1994 г. Тя е и първата ирландска песен с над 1 млрд. гледания в YouTube. 

Зрителите за пореден път предпочетоха мощната имитация на Владимир Михайлов в образа на Долорес О'Риърдън. Без никакво колебание и с безкомпромисния си талант той отново "закова" изпълнението си и доказа на зрителите, че е изумителен актьор и певец.

На полуфинала на "Като две капки вода" Владо се изправи пред предизвикателството да влезе в двоен образ - на Ед Шийрън и Андреа Бочели и да изпълни песента “Perfect Symphony”.

Това е една от най-романтичните песни на британската поп звезда, изпълнена с нов аранжимент и текст на италиански в дует с оперния певец. “Perfect Symphony” показва как класическата музика може да прегърне една балада и да я направи различна и уникална по изключително красив начин.

Като творец, който обича да експериментира и не се страхува да скочи в дълбокото, Владимир Михайлов предпочете да влезе едновременно в образите на двамата изпълнители, вместо да ги имитира поотделно. Така от дясната си страна той бе Андреа Бочели, а от лявата - Ед Шийрън. “Перфектната симфония” му се получи повече от перфектно.

Тази имитация на двоен образ отново му спечели зрителския вот, актьорът бе високо оценен от журито и съвсем справедливо спечели и полуфинала. Звездата от "Исус Христос суперзвезда", "Клетниците" и "Mamma Mia!" сподели, че е пял в операта, но не е пял опера и за да влезе в образа на италианския тенор е взимал няколко дни уроци при оперния певец и негов приятел Михаил Михайлов.

В „Като две капки вода“ Владимир Михайлов разкри големите си вокални заложби пред широката публика, част, от която не е гледала и слушала негови изпълнения на рок сцената или в мюзикъли. Още като Самурая в ”Маскираният певец” той демонстрира, че умее виртуозно да променя тембъра на гласа си и да пее, както на ниски, така и на високи честоти и умело и с хъс да изгради много различен от него образ.

Хората, които го познават като актьор, певец, китарист и текстописец, знаят, че той е изключителен професионалист, отнася се много отговорно към ролите си в киното и в театъра, както и към изпълненията си като рок музикант, и изпипва всеки детайл. Изпод перото му пък излизат лирични и романтични текстове на песни, изпълнени със смисъл, които докосват сърцето.

"През целия сезон на "Капките" Влади Михайлов ни радваше и разплакваше и ние му се отблагодарихме като го направихме победител в сезон "Неделя", споделиха в социалните мрежи зрители след финала на шоуто. И добавиха: "С таланта и труда си Владо Михайлов съвсем естествено и нормално спечели любовта на публиката. Не "капка" - цял океан е Владо - от талант, харизма и професионализъм!"

"Владо е изключително талантлив. Всеки един образ, който Владо направи бе шедьовър", отсече и Магърдич Халваджиян. "Професионализъм, талант и ужасно много работа - това е Владо", каза той. Фънки и останалите членове на журито подкрепиха продуцента на шоуто. 

"Ти си енергийна холограма на хората, които имитираш и затова въздействаш толкова силно, колкото ни въздействаше и ни разплакваше всъщност най-много този сезон", емоционална бе и Хилда Казасян.

А Веселин Маринов добави, че актьорът и певец се е превърнал в космополитна личност за българския ефир с уменията, които е показал през трите месеца в шоуто.

Владо Михайлов има зад гърба си над 70 роли в киното, стотици изпълнения в мюзикъли, а наскоро направи дебюта си и в драматичния театър в спектакъла “Аз и Ти, преди Ние”, където си партнира с Йоанна Темелкова. Той има силно усещане за сцената и за публиката.

Дарбата и опитът му помагат да се владее изключително пред зрителите и да владее и тях самите с харизмата и ерудицията си. Въпреки сценичната треска, която както сам признава, изпитва преди всяко изпълнение, той успява да избухне по най-добрия начин, на който е способен.

Владимир Михайлов печели сърцата на хората и с чисто човешките си качества - той е скромен, съпричастен към радостта и болката на другите и изключително земен. Качества, които наистина го превръщат в голям и вдъхновяващ артист.