"Кракра джаз" завладява Перник

Във фестивала участват носители на Грами и реге звезди

Култура
12:12 - 16 Август 2024
644
"Кракра джаз" завладява Перник

Днес започва вторият международен фестивал "Кракра джаз" в Перник, съобщиха от общинската администрация. Музикалната проява, която ще се проведе днес и утре на едноименната крепост, е със свободен вход. В нея участват носители на Грами, реге звезди и една от най-оригиналните изпълнителки, появили се на световната джаз сцена през последните години.  

Концертната проява тази вечер ще започне в 21:00 ч. с изпълнения на гръцката джаз звезда Lia Hide работила с най-добрата басистка в света Ида Нилсен и кралицата на джаза в Аржентина Karen Souza.

Канадската група The Shuffle Demons също ще са част от второто издание на "Кракра джаз" в Перник. Участие в първия ден на фестивала ще имат и живите легенди на реге музиката Black Uhuru. 
  
В 19:00 ч. утре на фестивалната сцена ще се изявят Hilarious Disastres и белгийската група KermesZ à l'Est.

Кубинката Jany McPherson - една от най-оригиналните изпълнителки, появили се на световната джаз сцена през последните години, също ще е част от "Кракра джаз". Веднага след нея Estudiantina Ensemble ще представи традиционната си Естудиантина от слънчева Куба.

Програмата на втория ден на музикалната проява ще продължи с ямаеца Brushy One String. Фестивалът ще закрият Jambalaya Blues Band от САЩ. 

Първото издание на фестивала "Кракра джаз" се състоя през август миналата година и се радва на голям интерес сред меломаните от Перник и други населени места на страната. 

Музикалното събитие се организира от фондация "Култура Перник" със съдействието на общинската администрация.