"Кристиан Диор" наема шефка на "Миу Миу" за управляващ директор

Бенедета Петруцо ще отговаря за продуктовите екипи

Мода
15:39 - 03 Септември 2024
837
"Кристиан Диор" наема шефка на "Миу Миу" за управляващ директор

"Кристиан Диор кутюр" (Christian Dior Couture) наема Бенедета Петруцо, главен изпълнителен директор на печелещата все по-голям пазарен дял марка "Миу Миу" (Miu Miu), за управляваш директор. Това съобщи днес луксозната марка, която е собственост на Ел Ве Ем Аш (LVMH), цитирана от Ройтерс

Тази стъпка идва година и половина, след като Делфин Арно, най-голямото дете на шефа на Ел Ве Ем Аш Бернар Арно, пое кормилото в "Диор", като компанията се сблъсква с последствията от съдебно дело в Италия във връзка с условията на труд при поддоставчиците.

Бенедета Петруцо ще отговаря за продуктовите екипи в "Диор", включително екипите по веригите за доставки, като ще е на пряко подчинение на Делфин Арно, съобщи Ел Ве Ем Аш в "ЛинкдИн" (LinkedIn). Тя ще поеме поста на 15 октомври.

Петруцо заменя Шарл Дьолапалм, изгряваща звезда в Ел Ве Ем Аш , който е бил също и на важни позиции във "Фенди" (Fendi) и "Луи Вюитон" (Louis Vuitton).

Петруцо, бивш консултант в "Бейн" (Bain), е работила пет години в подразделението за очила на "Керинг" (Kering), преди да се присъедини към "Прада" (Prada) като генерален мениджър на "Миу Миу" през февруари 2020 г.

"Прада" надмина конкурентите си в луксозния сектор, включително в Китай, където купувачите се въздържат да купуват луксозни стоки на фона на икономическото забавяне и кризата с недвижимите имоти. "Миу Миу", чийто творчески директор е Миуча Прада, отчита значителен растеж.

Ел Ве Ем Аш обеща през юли да ускори стратегията си по веригата за доставки и да засили одита и контрола, най-вече в производството на "Диор", втората най-голяма марка на Ел Ве Ем Аш след "Луи Вюитон" след оповестеното публично разследване в Италия през юни.

Това разследване накара Италианския орган за защита на конкуренцията и пазара (AGCM) да проучи дали модните марки "Армани" (Armani) и "Диор" са подвели потребителите, а водещата компания за управление на активи "Амунди" (Amundi ) и други инвеститори поискаха от Ел Ве Ем Аш да предприеме по-сериозни стъпки, за да проследи как доставчиците се отнасят със служителите.

Всички пет деца на Бернар Арно заемат важни мениджърски позиции в разрастващата се луксозна империя.