"ЛЕВИЦАТА!" е по петите на Нинова, влиза в НС

Млада юристка от Пловдив скастри Корнелия за внушения в кампанията

Политика
13:40 - 24 Март 2023
5491
"ЛЕВИЦАТА!" е по петите на Нинова, влиза в НС

Новото ляво обединение "ЛЕВИЦАТА!" начело с Мая Манолова, Татяна Дончева, Валери Жаблянов и Георги Кадиев в листите за вота на 2 април е сигурен участник в 49-ото НС, както "Медиана" вече съобши, а Lupa.bg ви информира. Това означава, че с резултата, предвиждан от социолозите - от 4,3 на сто подкрепа при избори сега и само 0,2 процентни пункта зад "Български възход" на Стефан Янев, не е изключено лявата коалиция да се нареди на изхода непосредствено зад БСП. 

Корнелия Нинова, пресмятат експертите, има потенциал да събере едва около 8% от избирателите при предвещаната за пореден път ниска активност на вота. 

Междувременно всички социолози са категорични - Столетницата заради това си ръководство продължава да губи електорат, а твърдото ядро от бесепари вече е разколебано и немалка част от него се преориентира именно към "ЛЕВИЦАТА!". 

Механичен сбор на резултатите от проучванията досега сочи, че заедно двете формации биха могли да генерират над 13% подкрепа, което в графиките в момента би ги наредило като трета политическа сила. 

На този фон обаче Нинова продължава да громи представителите на новото ляво обединение и да твърди, че то е било създадено не с цел да привлече изконните избиратели, вярващи в идеите на социализма, а за да краде от БСП и да я отслабва. 

Ето какво написа тази сутрин едно от младите лица в листите на 'ЛЕВИЦАТА!" - участник и в предишни избори от списъците на "Изправи се! Мутри вън" адв. Весела Кънчева: 

"Независимо, че не съм под 35 год., аз съм от лицата, които никога не са членували в каквито и да е партии и винаги остро съм критикувала предложенията, гласуванията, действията и бездействията на парламентарната група и ръководството на БСП. Далеч не само БСП. Колко по-точно съм нова, млада или стара, хората могат да преценят.

Уважаема г-жо Нинова, навсякъде търсите врагове и обяснявате, че „ЛЕВИЦАТА!“ "не са нито нови, нито леви". За Ваша информация, в коалицията мнозинството от хората са нови лица, които не са били нито част от прехода, нито от приватизацията, нито са били в СДС или други партии. Голяма част не са били и никога в БСП...". Младата юристка е втора в листата на формацията в Пловдив-град след водача Валери Жаблянов.