"Lux Aeterna" на Metallica превзема класациите

Всичко, което знаем за новия албум на метъл легендите

Новини
17:49 - 12 Декември 2022
2410
"Lux Aeterna" на Metallica превзема класациите

Новият сингъл на Metallica "Lux Aeterna" оглави класациите Hard Rock Digital Song Sales и Hot Hard Rock Songs на Billboard, и е на второ място в Mainstream Rock Airplay Chart и Rock & Alternative Airplay Chart в САЩ, където върхът се заема съответно от Godsmack и тяхната "Surrender" и "Edging" на Blink-182.

Mощното парче на метъл легендите е първият нов материал от предстоящия 12-ти студиен албум на групата - "72 Seasons", който очакваме на музикалния пазар на 14 април. Наследникът на "Hardwired... To Self-Destruct" от 2016 г. е продуциран от известния звукорежисьор и близък приятел на Metallica, Грег Фиделман и както обикновено - Джеймс Хетфийлд и Ларс Улрих.

Сега ще ви представим всичко, което трябва да знаете от разтърсващия им нов сингъл до овъглените реликви от детството. Metallica изненадаха феновете си с новината, че през април 2023 г. ще издадат нов албум, който е траш дегустация на това, което предстои: "Lux Aeterna", както и подробности за двугодишно световно турне.

Заглавието е изведено на базата на предположението, че първите 18 години от човешкия живот ще оформят и информират нашето поведение и тип личност.

"72 сезона... Концепцията, че родителите ни са ни казали "кои сме" - казва фронтменът Хетфийлд. - Най-интересната част от това е продължаващото изучаване на тези основни убеждения и как те влияят на възприемането ни на света днес. Голяма част от опита ни като възрастни е възстановка или реакция на тези преживявания от детството. Затворници на детството или освобождаване от тези окови, които носим".

Албумът "72 Seasons" ще бъде издаден на 14 април 2023 г. Или ако сте покрит с прах британски депутат Джейкъб Рийс-Мог, празникът на Антоний, Йоан и Евстатий. Това ще бъде вторият албум, който ще бъде издаден чрез собствения им лейбъл Blackened.

Още е рано, но "Lux Aeterna" има здрави корени в звученето на дебютния им албум "Kill 'Em All" - който по стечение на обстоятелствата навършва 40 години през 2023 г. - и стиховете му са изградени около прецизни, брейк рифове и малко по-силен от необходимото микс от барабани на Ларс. Накратко, това е траш химн, който героят на "Stranger Things" Еди Мънсън би карал безразсъдно. Ако има още 11 подобни траш песни, няма да останем разочаровани.

За какво се говори в текста на "Lux Aeterna"?

Що се отнася до задълбоченото вникване в текста на песента, ще трябва да попитаме г-н Хетфийлд. Но има усещане за улавяне на момента - може би безразсъдно - с повтарящата се реплика "на пълна скорост или нищо" и дръзко кимване към албума "Lightning To The Nations" от 1979 г. на Diamond Head. Но какво да кажем за заглавието "Lux Aeterna"? Не пееше ли той за The Cramps? Не, това е латинското "вечна светлина". Това е латински. Би трябвало да имате основни познания по латински, ако ще слушате новите неща на Metallica.

Самото заглавие е част от римокатолическа реквиемна меса, а ако потърсите в доставчиците си на стрийминг услуги, ще видите, че заглавието на песента се появява в музиката на Клинт Мансел и Kronos Quartet за мрачната драма на Дарън Аронофски от 2000 г. "Реквием за една мечта". Сега феновете на Клинт Менсел ще видят в резултатите от търсенето яркото художествено оформление на "72 Seasons" на Metallica.

Привличащите вниманието изображения на "72 Seasons" на обложката са създадени от дизайнера Дейвид Търнър и неговия екип в Turner Duckworth, които имат студиа в Лондон, Ню Йорк и Сан Франсиско. Търнър е носител на награда "Грами" за опаковката на "Death Magnetic" и работи с групата по следващите ѝ издания: "Through The Never", "S&M2" и "Hardwired... To Self-Destruct".

И разбира се, има и страховитото художествено оформление на тема манекен за Lulu, съвместната работа на групата с Lou Reed през 2011 г. Въпреки че обложката на албума е смела и непретенциозна, има какво да се види. Както Джеймс каза по-рано, заглавието на албума се отнася до годините на формиране на човека.

Овъглено детско креватче заема центъра на изображението и е заобиколено от повредени от пожар останки от живота преди порастването: меки играчки, триколка, дървени играчки, китара, бейзболна бухалка и купчина празни консерви.

Какъв е списъкът с песни на "72 Seasons"?

Има 12 песни, като към момента на публикуване на публикацията е достъпна само "Lux Aeterna". Въпреки краткостта на водещия им сингъл - кратки и сладки 3 минути и 26 секунди - новият албум ще бъде с продължителност около 77 минути.