"Малки негодници" в Младежия театър

Атанас Атанасов поставя комедия, в която лекар обърква диагнозата на двама от своите пациенти

Култура
12:01 - 18 Септември 2023
2510
"Малки негодници" в Младежия театър

Какво се случва когато един лекар обърка диагнозата на двама от своите пациенти? Проблемът е сериозен, но може да се превърне в истинска каш,  от абсурдни ситуации, недоизказани мисли и повод за безброй комични ситуации, когато става въпрос за деликатни проблеми като еректилната дисфункция и пристрастеността към секса. 

В такъв случай объркването на диагнозите на двамата пациенти е истинска катастрофа. И двамата са изненадани от предложената им терапията, но се съгласяват с всичко, подлагайки се на скъпоструващо лечение в частна клиника. На тези изненадващи обрати ще станат свидетели зрителите на най-новата постановка в Младежкия театър - "Малки негодници". Неин автор е Бернхард Гьорг, преводът е на Владко Мурдаров, а режисурата е на проф. Атанас Атанасов.

Ще се окаже ли измамна надеждата им за бързо излекуване? Дали лекарите и сестрите в клиниката ще осъзнаят грешката си или лечението ще продължи в противoположната посока спрямо заболяванията на двамата пациенти?

Вълнуващата и пълна с обрати комедия на Бернхард Гьорг със сигурност ще успее да ви разсмее, показвайки ни колко нелепи, абсурдни и безкрайно забавни ситуации могат да бъдат породени от една грешка в документацията. Размяна на две имена. Две диагнози. Два лечения. Два живота.

Тази история ще разкажат от сцената Георги Гоцин, Владислав Стоименов, Мая Бабурска, Ярослава Павлова, Гергана Христова, Ангелина Славова, Венцеслав Димитров, Ахмед Юмер, Веселина Конакчийска и Моника Иванова. 

Сценографията и костюмите са на Ванина Цандева, композитор е Мартин Каров, хореографията е на Александър Манджуков.

Премиерните дати на "Малки негодници" са на 20 и 21 септември.