"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" все още държи върха

Приходите скоро ще станат 1 милиард долара в света

Новини
12:27 - 06 Януари 2020
1799
"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" все още държи върха

Филмът "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" остана начело в бокс-офис класацията на Северна Америка за трета седмица с приходи от 33,7 милиона долара, съобщи Асошиейтед прес.

След изключително успешната 2019 г., компанията "Уолт Дисни" започна 2020 г., доближавайки се до нов рекорд и подобрявайки друг.

Приходите от "Възходът на Скайуокър" скоро ще станат 1 милиард долара в света, след като достигнаха 918,8 милиона тази седмица. Филмът ще е рекордната седма премиера за "Дисни" с приходи над един милиард долара през 2019 г.

Друг от тези шест блокбастъри "Замръзналото кралство 2" в неделя достигна приходи от 1,33 милиарда долара по света и стана най-доходоносният филм, режисиран от жена. Дженифър Лий, която е сърежисьор и на двата филма "Замръзналото кралство" с Крис бък и която сега ръководи "Дисни Анимейшън" подобри собствения си рекорд от първия филм (1,28 милиарда долара).

"Замръзналото кралство 2" също е и анимационният филм с най-високи приходи, ако не се смята миналогодишният "Цар Лъв" (1,66 милиарда"). "Дисни" определя римейка като игрален филм, макар и по-голямата част от него да е компютърно генерирана.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка е "Джуманджи: Следващо ниво" с 26,5 милиона долара, следван от "Малки жени" на режисьорката Грета Гъруиг с 13,6 милиона долара. Четвърти е "Гняв" с 11,3 милиона долара. "Замръзналото кралство 2" е на пето място с 11,3 милиона долара.