"Междузвездни войни" в клас: Първолаците с шлемове в училище

Актуални новини
13:20 - 14 Септември 2020
4099
"Междузвездни войни" в клас: Първолаците с шлемове в училище

Насред лютите спорове между вирусолозите трябва ли учениците да носят маски в училище, или не, класни на първолаци минаха на по-твърд вариант - препоръчаха хлапетата да се явят утре с шлемове в час.

Бяхме изумени, когато разбрахме, че децата ни трябва да са екипирани като в сериал на „Междузвездни войни” - дори не с маски, а с шлемове. Това е безумие, роптаят ядосаните родители.

Майките и бащите са категорични, че невръстните ученици ще се чувстват некомфортно и дори може да се наранят от твърдото фолио, докато се боричкат по коридорите в междучасията.

Ден преди първия учебен ден - 15-и септември, ожесточените дискусии за предпазните средства в клас продължават да се вихрят с пълна сила. Засега е ясно, че децата са задължени да носят маски в междучасията и в общите помещения - коридори и тоалетни.

В същото време, доцент Мангъров отново хвърли бомбата, като обясни, че маските може да се окажат много вредни, защото малките ги изпускат, въргалят ги по чинове и по пода и накрая ефектът е като да сложиш на устата си мокър и мръсен парцал.