"Миллиет": Заразени с Ковид терористи стават камикадзета, или умират

Новини
17:57 - 27 Март 2020
3050
"Миллиет": Заразени с Ковид терористи стават камикадзета, или умират

Терористичната организация Кюрдска работническа партия принуждава свои членове, заразени с коронавирус, да стават камикадзета или пък ги оставя да умрат, пише за скандалната принуда в."Миллиет", като се позовава на информация от източници от сигурността.

Според източниците случаи на зараза с КОВИД-19 са започнали да се появяват сред членовете на ПКК/ПДС/Пейжак в Ирак, Сирия и Иран, като заради лошите санитарни условия в лагерите вирусът бързо се е разпространил.

Туските власти разглеждат сирийската кюрдска Партията на демократичния съюз /ПДС/ и Пейжак в Иран като клонове на ПКК.

Вирусът е създал паника в редиците на терористичната организация, което е потвърдено от показания на терористи, предали се на турските власти. Ръководните кадри в терористичната организация не позволявали лечение на заразените и ги принуждавали да извършват самоубийствени атентати. При тази ситуация много от терористите виждали като изход да се предадат на турските сили за сигурност или да се самоубият, предава БТА.

Заради риск от зараза с коронавирус са били прекратени и събрания на така наречените ръководители на терористичната организация. Същевременно те искали да се държат в тайна случаите на заразени с коронавируса терористи и забранявали кореспонденция по този въпрос.

Кюрдската работническа партия /ПКК/, която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г., се разглежда като терористична организация от Турция, ЕС, САЩ.