"Моите будители" завладяха градинката пред Народния театър (СНИМКИ)

Изложба с участието на едни от най-изявените български личности беше открита навръх празника

Култура
13:32 - 01 Ноември 2022
2319
"Моите будители" завладяха градинката пред Народния театър (СНИМКИ)

Директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов, полярник номер 1 проф. Христо Пимпирев, писателката Здравка Евтимова, Стефка Костадинова, чийто световен рекорд остава ненадминат, старши треньорът на Националния отбор по художествена гимнастика Весела Димитрова и световните шампионки от ансамбъла, създателят на платформата ucha.se Дарин Маджаров присъстваха днес на официалното откриване на изложбата "Моите будители" в градинката пред Народния театър "Иван Вазов".

Те са част от изтъкнатите творци, учени и общественици, които застанаха пред обектива на фотографа Костадин Кръстев-Коко за проекта "Моите будители", който се осъществява за поредна година.

Техните послания, както и тези на Райна Кабаиванска, Снежина Петрова, Явор Гърдев, Найден Тодоров, Веско Ешкенази, Ивет Лалова и учителката Благородна Танева можете да видите в изложбата до 13 ноември. 

Аз мисля, че всеки един от нас трябва да има поне една частица будителност, защото без будители ние няма да сме нация, няма да сме народ. За това са били и Паисий Хилендарски, и Софроний Врачански”, коментира проф. Христо Пимпирев.

"За мен е огромна чест за моята кариера, за моите титли - да си част от будителите на България, които са национално богатство. Това са хора, които вдъхновяват, всеки един от нас може да бъде будител в своята област", коментира Стефка Костадинова.

Снимки: Агнес Методиева