"Монескин" задраска Русия от турнето си

Дори путинистът Ал Бано се отрече от идола си

Шоу
14:00 - 22 Март 2022
1607
"Монескин" задраска Русия от турнето си

Италианската рок група "Монескин", която спечели песенния конкурс "Евровизия" през 2021 г., няма да посети Русия в рамките на световното си турне заради събитията в Украйна, съобщи ТАСС, като цитира публикация на италианските рокери в социалната мрежа инстаграм.

"Съкрушени сме заради украинския народ и изразяваме солидарността си. Заради решенията на властимащите, които засягат живота на толкова много невинни хора, ние няма да изнесем концерти в Русия на предвидените дати", пише в официалния акаунт на групата в социалната мрежа.

На 25 февруари Европейският съюз за радио и телевизия реши, че Русия няма да участва в конкурса "Евровизия 2022" в Торино, Италия, припомня агенцията.

Известният италиански естраден певец Ал Бано, който не криеше любовта си към Русия и често изнасяше концерти в страната, обяви неотдавна, че "повече няма да се върне в Русия" заради случващото се в Украйна. Италианският тв канал "РАИ нюз 24" съобщи, че музикантът е настанил четирима украински бежанци в дома си в Пулия.