"Мръсната кучка" скара легендите Ромарио и Бебето

Двамата скъсаха приятелството си заради политиката

Спорт
15:30 - 10 Май 2023
2057
"Мръсната кучка" скара легендите Ромарио и Бебето

Казват, че политиката е „най-голямата кучка“, а именно политиката успя да скара убийствения нападателен тандем Бебето – Ромарио и да развали едно страхотно приятелство.

57-годишният Ромарио и 59-годишният Бебето, легендарни футболисти, които бяха смъртоносният нападателен тандем, с който Бразилия спечели Световното първенство в САЩ през 1994 г., прекратиха приятелството си и публично враждуват заради политиката.

"Бебето е предател. Той ме предаде в политиката. Има неща в живота, които нося завинаги, вътре и извън политиката", каза Ромарио.

„Виждам го всеки ден, но когато се случи с някого, с когото сте живели в един апартамент и сте имали приятелски отношения, е тъжно“, добави известният нападател на Барселона.

Бебето отговори на Ромарио, като го нарече "стар" и "егоист".

"Кой е той, че да ме нарича предател? Ромарио остарява и мисля, че започва да говори много глупости. Имам пълна кариера във футбола и политиката, никога не съм участвал в спорове. Не мога да кажа същото за него. Той винаги е бил егоист и мислеше само за себе си", каза Бебето.

"Не съм предал никого. Политиката се прави групово и Ромарио винаги е мислил само за себе си", допълни той, като обвини Ромарио в смяна на партийна принадлежност.

Ромарио, който беше преизбран за сенатор, подкрепя бившия бразилски президент Жаир Болсонаро.

От своя страна Бебето, който не успя да стане народен представител след три поредни мандата, подкрепя Луис Инасио Лула да Силва, настоящия президент на Бразилия.

Бебето използва атаките си срещу Ромарио, за да критикува твърдението на бившия си приятел, че е спечелил сам Световната купа през 1994 г.: "Никой не прави нищо сам. Футболът и политиката се правят колективно, а Ромарио е индивидуалист", каза Бебето.

Ромарио и Бебето играха заедно в 23 мача заедно за Бразилия и нито веднъж не загубиха, а приятелството между тях се потвърждава най-добре от сълзите на Бебето на един мач, когато му съобщиха, че бащата на Ромарио е освободен след отвличането.

Заради политиката обаче всичко отиде на вятъра и е ясно, че легендите на футбола никога повече няма да имат същите отношения.