"Мулен Руж" се пренесе в Оперетата за бляскаво шоу (СНИМКИ)

Музикалният театър откри сезона с пищен спектакъл и вдъхнови зрителите да танцуват на хита Jerusalema

Култура
17:18 - 03 Октомври 2021, Обновена на: 19:02 - 03 Октомври 2021
4865
"Мулен Руж" се пренесе в Оперетата за бляскаво шоу (СНИМКИ)

Музикалния театър откри сезона с впечатляващ спектакъл, наречен "Оперетно вариете: Подари мечта", който се превърна в невероятно преживяване за публиката и за артистите. Постановката, която е по идея на директора на Оперетата Марияна Арсенова и е режисиран от таланливия музикант Александър Мутафчийски съчетава песни, танци, акробатика, пъстри и пищни костюми и мултимедия, като част от сцените интригуват с 3D ефекти. А зад всичко това се криеше посланието на артистие от Музикалния театър, че животът е красив и трябва да му се наслаждаваме.

"Този спектакъл е нашето послание към вас да отворите сърцата си и да вярвате в доброто и щастливия завършек на всичко. Ако усетите колебание в тази си увереност, винаги може да я получите отново, идвайки на нашите спектакли. Защото тук ние творим оптимизъм. И на финала танцувайте с нас!", сподели Марияна Арсенова.

Артистите от Оперетата демонстрираха с чар и хъс, че по нищо не отстъпват на вариететните постановки на "Мулен Руж", съчетавайки в себе си талант, пластичност, музикален усет и нестихващ оптимизъм.

В съпровод на Оркестъра на Музикалния театър солистите и балетът представиха най-големите попхитове, които досега не са звучали на сцената на театъра. Сюжетът във вариетето се развива през погледа на уличен музикант – в ролята е солистът на Балета Крис Методиев, който е и известен стрийт–танцьор. Публиката става свидетел на неговите мечти и стремежи и стига заедно с него до прозрението, че по-важно от богатството и славата е да дариш добро на човек в нужда. Затова и надсловът на спектакъла е „Предай нататък – подари мечта”.

Блякавото оперетно вариете пренася публиката в Ню Йорк, Париж и Санкт Петербург, като невероятните певци и балетисти от Музикалния театър се превъплъщават в различни чужди музиканти на фона на различни градове.

Накрая артистите завършиха спектакъла с емоционален танц на хита Jerusalema, вдъхновявайки част от зрителите да се престрашат и да затанцуват в такт между редовете. Цялата публика обаче ръкопляскаше въодушевено на героите на сцената, които се раздадоха в първите два дни на октомври за своята публика.

Поради големия интерес "Оперетно вариете: Подари мечта" ще се играе и на 27 и 28 ноември, както и на 15 и 16 януари 2022 г.

Снимки: Димитър Христов