"Нова Броудкастинг Груп" пак опитва да купи "Нет Инфо"

КЗК отново разглежда следката след предишния опит на Петр Келнер да придобие платформата

Икономика
12:46 - 10 Септември 2019
6493
"Нова Броудкастинг Груп" пак опитва да купи "Нет Инфо"

Сделката за придобиване на 100% от собствеността върху "Нет Инфо" от "Нова Броудкастинг груп" отново е на дневен ред. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще трябва да се произнесе по темата пак, след като петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) й върна преписката от 2018 г., става ясно от определение по казуса, публикувано в сайта на антимонополния орган. 

Групата на "Нова" държи мажоритарния пакет от "Нет Инфо" - 70%. Под въпрос е придобиването на еднолична собственост - тоест останалите 30%. Акционери са Радосвет Радев - бивш собственик на "Дарик", и Христо Христов. Последният неотдавна бе отстранен от управлението на компанията след конфликт с новите собственици на "Нова Броудкастинг Груп" и притежаващи мажоритарния дял в "Нет Инфо" - компанията на братята Кирил и Георги Домусчиеви "Адванс Медиа Груп" 

Разглеждането на сделката не е първото за КЗК - това вече се случи, когато чешкият милиардер Петр Келнер е водил преговори за закупуване на медийната група. КЗК припомня, че през миналата година спря производството по придобиване от “Нова” на “Нет Инфо” до приключване на съдебен спор.