"Оставка" ехти и от моста над Велека (СНИМКИ)

Десетки протестиращи се събраха край Синеморец, за да подкрепят демонстрантите на жълтите павета

Политика
10:00 - 02 Септември 2020 (обновена)
7625
"Оставка" ехти и от моста над Велека (СНИМКИ)

Малко преди 9 часа сутринта десетки граждани блокираха моста над река Велека в близост до Синеморец с искания за оставка на правителството на Бойко Борисов, научи Lupa.bg от мястото на събитието.

Те опънаха голям транспарант, на който пише "ГЕРБ - ПОЗОР - ОСТАВКА". Протестиращите са готови на гражданско неподчинение докато кабинетът, който е загубил доверие, не падне от власт. 

Близо 50 граждани, които работят или почиват в най-южните точки на Българското Черноморие - Ахтопол, Синеморец, Резово се събраха, за да подкрепят протестиращите по същото време пред парламента и Министерския съвет. Демонстрантите на моста над Велека се обявяват и против бетонирането на Черноморието и изсичането на дървета в Странджа.

От двете страни на моста се образуваха опашки от коли. Мостът е единственото място, през което се минава за най-южните курорти по Българското Черноморие.

Полиция пристигна на място. Демонстрантите протестират мирно и по никакъв начин не провокират органите на реда или хората, които са в колите и искат да минат през моста.

 

Lupa.bg научи, че в Синеморец е създаден своеобразен Революционен комитет, който поддържа бунта срещу правителството и по Южното Черноморие. И там гражданите се чувстват съпричастни към протеста на жълтите павета и всеки ден издигат плакати "Оставка" и на морския бряг и в курортните градчета на юг.

Снимки: СЛАВИ АНАСТАСОВ