"Отличен (6)" и за шестото издание! (СНИМКИ)

За поредна година Бургас приюти Spice Music Festival и събра няколко хиляди души

Новини
16:00 - 05 Август 2024
2109
"Отличен (6)" и за шестото издание! (СНИМКИ)

За шеста поредна година няколко хиляди души станаха част от събитието Spice Music Festival, което се провежда в Бургас. Меломаните дойдоха, за да видят и чуят на живо някои от големите имена на попмузикалната сцена от 90-те години.

Музикалната столица на България приюти поне 10 хиляди почитатели на Морска гара, а събитието беше едно от най-чаканите летни ивенти по Черноморието.

Фестивалът започна малко след 18:00 часа в петък с музикалните миксове на DJ Никита и завърши в късно в съботната вечер, макар че и тогава силният дъжд не успя да откаже музикалните фенове.

Първа на сцената се качи бившата членка на белгийското електронно трио Lasgo - Еви Гофин. 43-годишната певица прикани публиката да пее заедно с нея и изпълни някои от най-популярните песни на групата, сред които "Pray", "Alone", "Surrender" и "Something".

Следващият участник беше английският творец Гарет Гейтс. Той трябваше да се представи в събота, но поради непредвидени обстоятелства изпълнението му беше преместено ден по-рано.

Немската транс група Fragma изпълни богат репертоар от песни.

Haddaway разтърси сцената с уникално музикално шоу, което включваше песните "What is Love", "Rock My Heart", "Mama's House" и "Life".

Музикалното дуо 2 Unlimited изпълни своя хит "No Limit", както и "Get Ready", "Twilight Zone" и "Tribal Dance".

Танцовите формации Groove Coverage и THE KLF се представиха в сътрудничество с Wanda Dee и The Goddes.

Вечерта завърши със сет на DJ Dian Solo.

През втория ден на фестивала участие записаха и звездите на евроденса E-Type, британският рапър с индийски корени Punjabi MC - един от първите брейкденс артисти в Европа, Captain Hollywood Project, както и John Newman, David Tavare и Italo Brothers.

Излизането на първата звезда за вечерта британският продуцент Panjabi MC бе леко забавено, но изпълнението на един от най-големите му хитове "Mundian To Bach Ke (Beware of the Boys)" успя да приповдигне настроението на всички, които избраха да продължат да се забавляват под дъжда.

Забавянето бе бързо наваксано и германският музикален проект Captain Hollywood Project, станал известен през 90-те в евроденс и техно музиката, зарадва публиката с някои от най-големите си хитовете.

Продължителният проливен дъжд и появилият се с него вятър не отказаха хората, които останаха почти два часа след полунощ.

В съботния ден програмата стартира с половин час по-късно с музикалните миксове на DJ
Никита, който успя да подгрее събралото се множество за изпълненията на първия гост за вечерта David Tavare.

Около 20 минути преди 20:00 ч. небето над Морска гара в Бургас бе вече тъмно от облаци, започнаха да се чуват гърмежи и се появи силен вятър, като това наложи сцената да бъде допълнително обезопасена.

Малко преди 22:00 дъждът спря и районът на Морска гара започна отново да се изпълва с повече посетители, които изкуфяха на песните на шведския евроденс изпълнител Бо Мартин Ерик Ериксон, познат повече като E-Type. Той показа, че все още знае как да повдига настроението на публиката.

За първи път феновете имаха възможност да се срещнат с любимите си изпълнители и да се снимат с тях. Това се случваше на специално обособена за целта зона.

Разбира се, организаторите побързаха след края на фестивала да обявят и датите за Spice Music Festival през 2025 г., който ще се проведе на 8 и 9 август.

До края на този месец ще бъдат обявени и изпълнителите, потвърдили участието си другата година, а традиционно първите 1000 билета вече са пуснати в продажба на цени от 99 лв.