"Пеещи артисти“ посвещават концерта си в Деня на будителите на Татяна Лолова

Всеки зрител в НДК ще получи цвете от изпълнителите

Култура
16:25 - 31 Октомври 2022
2968
"Пеещи артисти“ посвещават концерта си в Деня на будителите на Татяна Лолова

„Пеещите артисти" посвещават концерта си в НДК в Деня на будителите - 1 ноември на мотора на този проект - небесната Татяна Лолова. Това съобщи инициаторът и продуцент на проекта Игор Марковски.

Свободните места в зала 1 на Националния дворец на културата за третия от поредицата концерти на проекта „Пеещи артисти“ са почти на привършване, а за публиката си изпълнителите са приготвили и цветя.

Двадесет и пет песни (четири от тях премиерни) ще бъдат изпълнени от съзвездие от актьори и музиканти, сред които 75 изпълнители от симфоничния оркестър на Георги Милтиядов (пианист, композитор, аранжор, оркестратор, диригент и певец, автор на аранжиментите на всички песни в концерта), както и любими лица от малкия и големия екран.

Сред тях са Гергана Стоянова, Милена Маркова - Маца, Мая Бежанска, Катерина Евро, Стефания Колева, Весела Делчева, Мариана Попова, Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Людмила Сланева, Жаклин Таракчи, Орлин Горанов, Симеон Владов, братя Аргирови, Дарин Ангелов и др. Специалният подарък за зрителите в София ще бъде изпълнението на виртуоза на пианото маестро Людмил Ангелов.

Сред публиката, на която изпълнителите в концерта ще подарят цветя в знак на благодарност и обич, ще бъдат и авторите на текстовете на много от песните: Георги Константинов, Константин Филипов и Александър Петров; композиторите Биляна Ангелова, Иван Д. Кръстев, Доно Цветков, Петър Писарски и др.

В рамките на концерта ще се състои и премиерата на двоен компакт диск “Пеещи артисти”, който ще бъде на разположение за зрителите. В него са включени всички 20 песни, сътворени по проекта до този момент, плюс още 6, на които Игор Марковски също е продуцент.

Концертът във вечерта на Деня на будителите ще даде и много нов материал на екипа на Марковски, който подготвя  музикален документален филм за „Пеещи артисти“. „Той ще бъде като един огромен клип - разкри Марковски. - В него ще бъде показан творческия процес по създаването на песните - от раждането на идеята за всяка от тях през кадри от заснемането на видеоклиповете, някои от тях с актьори, които не са вече между живите, до моменти от концертите в Стара Загора, Бургас и София, включително разговори със зрителите и между самите тях.“ Очаква се продукцията да бъде готова още през февруари 2023 г.