"Перките" на Графа ще бъдат сменени най-рано след 3 месеца

Настоящите каменни блокове ще бъдат сменени с 1000 чугунени боларди

Новини
15:02 - 09 Май 2019
1456
"Перките" на Графа ще бъдат сменени най-рано след 3 месеца

Новите, одобрени от НАГ ограничители ще бъдат поставени на ремонтираната улица "Граф Игнатиев" най-рано след 2-3 месеца, научи Lupa.bg.

По настояване на кмета Йорданка Фандъкова преди месец бе взето решение, заедно с проектантите, да се сменят "перките" с чугунени боларди.

Настоящите каменни блокове с остри ръбове станаха причина за падания и наранявания на граждани. През уикенда пък пострада и линейка. А най-важното е сигурността на гражданите.

От Столична община обясниха, че подмяната ще стане едновременно. При премахването на "перките" ще се поставят болардите.

"Не е възможно зоната да остане без ограничители, тъй като се движи трамвай и е опасно за пешеходците. От Пътна полиция няма да позволят това и ще трябва да се затвори улицата", коментираха експерти.

От НАГ не дават информация, докъде е стигнала процедурата за поръчката на болардите и уточнен ли е дизайнът им. За цялата улица "Граф Игнатиев" ще са необходими около 1000 броя от чугунените боларди. Също така на пресечки на "Графа" за ограничители ще бъдат поставени големи кашпи с цветя.

Докато се уточнят детайлите по дизайна на болардите, да се избере доставчик и да се подменят ще минат най-малко 2-3 месеца.