"Подкрепа" пита за  синдикалист- евродепутат 

Президентът на Конфедерацията Димитър Манолов умува над новата идея

Политика
13:43 - 18 Март 2019
1616
"Подкрепа" пита за синдикалист- евродепутат 

Конфедерацията на труда "Подкрепа" умува дали да не изпрати синдикалист в Европейския парламент. Такава практика не е имало нито веднъж досега.  

Президентът на синдиката Димитър Манолов отвори темата, като заяви, че синдикатите трябва да присъстват повече в бъдещето на Европа, да има повече синдикални представители в Европарламента, за да може обикновените хора и работниците да се чувстват представени в европейския процес. Топ синдикалистът даде предложението на XVIII-та конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици (ECTUN) в София.

Манолов уточни пред  журналисти, че ще се консултира с Конфедеративния съвет на синдиката дали си струва да се опита. "Имам кандидатура, но няма да ви кажа коя е, каза той и допълни, че не може да изпревари решението на съвета", защото това означава подмяна на диалога в Конфедеративния съвет.

Всички участници във форума споделиха мнението, че пред Европа има сериозни предизвикателства и тревоги заради  крайнодесни и крайнолеви популисти, затова е важно европейските избори да дадат нова посока във визията за развитието на Европа, а синдикатите няма как да бъдат извън този процес. .