"Понтиак" на 88 години дойде на ретро парад в Благоевград (снимки)

Колата-ветеран грохна по пътя от Белград до София, докара я платформа на "Пътна помощ"

Новини
16:48 - 11 Май 2019
6198
"Понтиак" на 88 години дойде на ретро парад в Благоевград (снимки)

Достолепен американски „Понтиак” на рекордната 88-годишна възраст бе ключова атракция в 16-ия ретропарад на стари автомобили, който в събота по обяд бе открит на площад „Македония“ в Благоевград. Заради преклонната си възраст, култовата американска машина пристигна транспортирана върху платформа на „Пътна помощ".

Старото возило е произведено през далечната 1931 година и сега е собственост на сръбски колекционер, който броил за него крупна сума. Някъде по пътя между Белград и София стария двигател на „Понтиака“-а не е издържал. Така  колата е била качена на платформа на „Пътна помощ“.

Няколко десетки ретроавтомобили от немски, английски и съветски марки пристигнаха на самоход на площад „Македония”, където ги очакваха с любопитство стотици  малки и големи благоевградчани. Преминаха „БМВ"-та, „Фолксваген"-и, „Волга", „Трабант"-чета, както и „Запорожец".

След Благоевград участниците се отправиха към Симитли, а след това и към Банско, където ще бъде награждаването на най-атрактивните сред тях. Очаква се именно „Понтиак”-а да грабне голямата награда.

 Ретро BMW дойде на собствен ход в Благоевград

"Мерцедес" отпреди Втората световна война с хасковска регистрация събра погледите на десетките любопитни на ретро парада в Благоевград

В парада се включи и "Волга" от края на 50-те години на миналия век