"Преврат" на "Дондуков" 2

Младежи поеха държавата за няколко часа от президентската двойка Радев-Йотова

Общество
15:39 - 21 Октомври 2024
17254
"Преврат" на "Дондуков" 2

Двама младежи иззеха за кратко властта от ръцете на президента Румен Радев и вицепрецидента Илияна Йотова. Президентската институция днес е домакин на инициативата „Мениджър за един ден“.

Двама младежи се включиха в работния процес на институцията, като държавният глава Румен Радев посрещна в кабинета си Аделина Кънева, ученичка в Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе, която стана президент за един ден.

Вицепрезидентът Илияна Йотова сподели работния си ден с Димитър Марчев от Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев. 

В Гербовата зала Румен Радев и Илияна Йотова връчиха сертификати за участие в инициативата на двамата ученици. Преди това "президентът" Аделина Кънева и "вицепрезидентът" Димитър Марчев участваха в церемонията, в която Румен Радев връчи националния флаг на ръководителя на 33-ата българска полярна експедиция проф. Христо Пимпирев.

За трета поредна година президентската институция подкрепя инициативата „Мениджър за един ден“, посрещайки двама младежи, които да влязат в ролята на президент и вицепрезидент. 

 

Инициативата е организирана от Джуниър Ачийвмънт България и в нея могат да участват ученици и студенти от цялата страна. Крайният срок за кандидатстване бе до 10 октомври. 

Инициативата за кариерно ориентиране за младежи над 16 години "Мениджър за един ден" предоставя възможност на над 1000 ученици и студенти от цялата страна да се потопят в динамичната атмосфера в работата на над 100 водещи компании, институции и организации у нас, обясняват организаторите.

Човечеството не веднъж, когато се е изправяло пред сериозни изпитания, е залагало именно на младите хора, тяхната енергия и борбеност и на нови идеи да преодолеят тези изпитания, каза президентът Румен Радев, приветствайки младежите.

"С г-жа Йотова получихме стимул от вашия младежки ентусиазъм и борбен дух и съответно да продължим да се борим така, че младите хора като вас да виждат перспектива да реализират своя талант и качества в България", каза Румен Радев на двамата младежи.

 

 

"Пред нас е един продължителен процес на изграждане на модерна България, с която да се гордеем, достоен член на европейското семейство и България, в която младите хора наистина да искат да останат. Убеден съм, че този път ще се увенчае с успех именно заради млади хора като вас", заяви още президентът.

"Ако някой ви каже, че младите хора не се интересуват от политика и стоят безучастни, не им вярвайте", каза Илияна Йотова. "Винаги съм залагала в моя екип да има млади хора, защото ние, възрастните, трябва да сме в крак с техните изисквания и най-вече с техния начин на мислене", каза още вицепрезидентът. Тя пожела на двамата младежи да развиват себе си, да имат мечти и да не се страхуват да ги изпълняват.

Снимки: Светломир Стоянов