"Продължаваме промяната" вече е запазена марка

Соченият за бъдещ външен министър е подал заявление в Патентното ведомство 3 дни след обявяването на проекта

Политика
14:54 - 01 Декември 2021
3714
"Продължаваме промяната" вече е запазена марка

"Продължаваме промяната" вече е запазено търговско наименование, а правата за него се държат от бъдещия съпредседател на партията на Кирил Петков и Асен Василев и сочен за най-вероятен външен министър Даниел Лорер, установи проверка на Lupa.bg. 

Документацията за регистрирането на марката са били подадени на 21 септември в Патентното ведомство - 3 дни, след като бившите служебни министри Петков и Василев обявиха името на проекта си. Преди парламентарните избори през ноември Василев обяви пред Lupa.bg, че се очаква и създаването на партия ПП, тъй като платформата се яви на вота чрез регистрациите на ВОЛТ на Настимир Ананиев и Средна европейска класа. 

През 2014 г. именно с Ананиев и именно с регистрирането на марка гръмна скандал. Тогава се разбра, че той, през главата на лидерите му, е запазил името "Реформаторски блок" без да им каже, но впоследствие предостави правата за ползването на марката на тогавашните съпредседатели Радан Кънев и Меглена Кунева. 

В момента тече процедура по регистрацията на ПП, като след изтичането на срока за опозиция и възражение, тя ще бъде надлежно вписана. 

2 са до момента марките в страната с думата "Промяната".