"Промяната": Няма нужда от маски

ПП и ДБ в сериозни неразбирателства за ползите от антиковид мерките

Политика
15:05 - 05 Август 2022
3668
"Промяната": Няма нужда от маски

Няма обективни причини за задължително носене на маски навсякъде на закрито в столицата, дори само за 15 дни, показва анализ на „Продължаваме промяната“ на база на данните за заболеваемостта с COVID от началото на месеца. По-рано и премиерът Кирил Петков попита в свой пост във фейсбук кому е нужно въвеждането на предпазните средства точно в този момент. 

При общ брой хоспитализирани пациенти в цялата страна – около 1000, с около 50 в интензивни отделения, това означава ползване на 10% от болничните и 2,5% от интензивните легла.

Кривата на заболеваемостта спада, няма натоварване на здравната система, няма риск за живота и здравето на пациентите и не се налагат допълнителни ограничения в София, особено в разгара на летния туристически сезон, отчитат от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

Заради което обаче се очаква да влязат в сериозни противоречия с Демократична България по отношение на антиковид мерките. Повечето ръководители на ДБ многократно са настоявали за по-строга защита, особено в пикови моменти на инфекциозното заболяване.