"Промяната" обещава ударни ремонти на опасните язовири (ВИДЕО)

Кирил Петков ужасен от състоянието на "Огоста" при Монтана

Политика
14:03 - 05 Септември 2022
2585
"Промяната" обещава ударни ремонти на опасните язовири (ВИДЕО)

Язовир Огоста е сред 30-те най-опасни язовира у нас. През 2018 г. ГЕРБ отпусна 500 милиона лева безконтролно за ремонти на язовири през ДКК. От тези ремонти само десет бяха завършени и то без строителни разрешения. Никой в министерството на икономиката в продължение на 3 години не беше упражнил контрол върху хората, на които е било възложено харченето на 500-те милиона лева. Така бившият премиер Кирил Петков - настоящ съпредседател на "Продължаваме промяната" коментира състоянието на водоемите в страната от язовир "Огоста". 

"Нямаше никаква приоритизация на риска. Ние направихме първите стъпки – оценихме всички язовири в България по ниво на риск. Заложихме тези с най-висок риск да бъдат ремонтирани първо. Трябва да направим всичко възможно бедствия като това от последните дни да бъдат избегнати", гарантира Петков. 

Но предупреди, че действията трябва да се предприемат преди поредната трагедия.

"Това се прави с работа и спиране на кражбите. Ще си довършим работата след 2 октомври! А на г-н Борисов предлагаме да дойде тук, когато се пенсионира, защото е едно прекрасно място да изкара старините си", препоръча отново лидерът на ПП на колегата си от ГЕРБ.