"Промяната" очаква тежка зима, а виновникът за нея бил Радев

Политика
12:30 - 29 Ноември 2022
1408
"Промяната" очаква тежка зима, а виновникът за нея бил Радев

Бившите политически отрочета на президента Румен Радев в лицето на "Продължаваме промяната" обявиха държавния глава за единствен и основен виновник за тежката зима, която се задавала пред страната. 

"Хората няма да имат възможност да си вдигнат доходите, да си вдигнат минималната работна заплата, няма да има политики и за младите семейства. Всички тези действия на служебния кабинет, отказът да внесат в НС и да се съобразят с констутицията на България, да се съобразят със законодателството е това, че хората с ниски доходи страдат", заяви в парламентарната зала Венко Сабрутев от ПП. 

Неговият колега Искрен Митев се съгласи с думите му и допълни:

"Служебният кабинет на президента Радев наистина отказва да изготви работещ вариант на закона за бюджета, отказва да плаща на хората, финансира предизборната кампания на Борисов, като засипа с държавни пари фирмите, които знаем, че са теглени чували от тях, замрази доходите на най-бедните, замрази антикризисните мерки, лиши пенсионерите и младите семейства от помощи.

Служебният кабинет не е виновен. Те нямат думата. Истинският виновник за тежката зима, която предстои и заради липсата на адекватни мерки с адекватен закон за държавния бюджет, е единствено и само господин Румен Радев", посочи от своя страна Искрен Митев от ПП. 

По думите му президентът е назначил служебния кабинет и той е човекът, който трябва да поиска отговорност.